Vruchtbaarheidstest Man: Test Thuis Zelf je Vruchtbaarheid Met Spermcheck

Sommige stelltjes hebben problemen met de vruchtbaarheid. Sommige mannen hebben een vasectomoie ondergaan, maar hebben een partner die opeens zwanger is. Een spermatest om jke vruchtbaarheid te testen biedt uitkomst. Ontdek hoe SpermCheck vruchtbaarheidstest voor de man je kan helpen met het testen van je sperma.

De Vruchtbaarheidstest voor de Man

 

SpermCheck kan  je helpen zekerheid te krijgen wanneer het bezwangeringsprocess niet optimaal verloopt. Je kan een vruchtbaarheidstest doen als je op korte termijn van plan bent kinderen te krijgen, of in het verleden al problemen had je partner te bezwangen. Thuis je vruchtbaarheid testen is niet duur, en helpt veel mensen met het besparen van tijd, geld en frustratie.

Begin met het testen van de vruchtbaarheid van de man. Zo voorkopm je dat je vrouw onnodig dure testen moet ondergaan. 50% van alle vruchtbaarheidsproblemen zijn gerelateerd aan de man, en toch wordt 80% van de mannen niet of niet vroeg genoeg getest.

50% van alle vruchtbaarheidsproblemen zijn gerelateerd aan de man, en toch wordt 80% van de mannen niet of niet vroeg genoeg getest.

 

Hoe werkt een vruchtbaarheids thuistest?

Thuistest zijn eenvoudig te gebruiken, en bieden je snel resultaat. Ze likjen een beetje op zwangerschapstests. Gekleurde lijntjes geven aan of je een normale hoeveelheid sperma hebt, of te weinig. Je kan dit in de privacy van je eigen husi doen.

Plaats een beetje van je sperma in het bijgeleverde flesje, en de twee worden vermengd. Vier druppels van het mengsel wordt daarna in het testapparaat geplaats. Het apparaat meet nu de hoeveelheid spermacellen. Alle benodigdheden voor het testen zitten bij de SpermCheck. Het gepatenteerde proces van sperma detectie wordt mogelijk gemaakt dooreen bepaald eiwit.  Dit eiwit bevindt zich alleen maar in het kopje van volwassen spermacellen.

Na slecht’s 10 minuten heb je resultaat. Normaal (positief resultaat) of te weinig sperma (negatief resultaat). Een uitleg over hoe de resultaten te lezen, kan je lezen in de bijsluiter. Of door hier te klikken,.

 

Wat betekent de uitslag een positieve thuistest?

Een positieve uitslag (twee streepjes) tonen aan dat je minstens 20 milioen spermacellen per milliliter hebt. Dit is een normaal niveau. Een postieve uitslag voor de hoeveelheid sperma betekent op zich niet dat de man vruchtbaar is. Er kunnen andere factoren een rol spelen die invloed kunnen hebben op het krijgen van kinderen.

Het sluit wel uit dat de hoeveelheid sperma het probleem is. En dat is, verreweg, het meest voorkomende probleem wanneer het om onvruchtbaarheid bij mannen gaat.

Als jullie te weinig sperma als mogelijke oorzaak van onvruchtbaarheid hebt weggestreept, en nog steeds niet in staat zijn om 6 na maanden zwanger te raken, is het aan te raden om zowel de man en de vrouw volledig te laten onderzoeken naar hun vruchtbaarheid door een arts.

Wat betekent een negatieve SpermCheck uitslag?

Een negatieve uitslag (één streepje) toont dat je minder dan 20 millioen spermacellen per milliliter zaad produceert.Dit kan zeer mogelijk de oorzaak zijn van vruchtbaarheidsproblemen.

Sommige mannen met weinig spermacellen zijn in staat om op een natuurlijke manier kunderen te krijgen. Het is ook belangrijk te weten dat de hoeveewlheid sperma van dag tot dag kan verschillen. Je kan je hoeveelheid en de kwaliteit va je sperma verbeteren door een aantal aanpassingen in jedieet en levenstijl.

Zo is het mogelijk dat je toch een positieve uitslag krijgt, als je gezonder gaat leven, en na een tijdje weer de test doet.

 

Ik heb te weinig sperma. Is dat normaal?

Ongeveer 60% van alle koppels die zwanger willen worden kampen met problemen met de vruchtbaarheid. 50% van deze vruchtbaarheidsproblemen kunnen direct worden gerlateerd aan de man. In de meeste gevallen is het hebbenvan te weinig sperma de oorzaak. Maar s’lechts 20% van de stellejes met vruchtbaarheidsproblemen zullen de vruchtbaarheidsstatus van de man onderzoeken About 50% of all infertility problems are directly attributed to the male, and most of them are mainly due to low sperm count. However, only 20% of these infertile couples will have the male’s fertility status assessed.

 

Hoe kan je meer sperma produceren als man?

 

In sommige gevallen kan de hoeveelheid sperma worden verhoogt, als een onderliggende oorzaak wordt geidentificeerd en behandeld. De volgende verandering in het dieet en in de levenstijl kunnen een man ook helpen om meer sperma te produceren.

  • Eet een gevarieerd dieet rijk aan ver fruit, groente en granen en vlees. Bepaalde speciefieke voedingsstoffen en vitamines zijn bestudeert naar hun effecten op de mannelijke vruchtbaarheid en de gezondheid van sperma. Deze zijn onder andere anti-oxidanten (vitamine  C en vitamine E) en de supplementen L-carnitine en L-acetylcarnitine. Deze supplementen staan bekenk de productie van sperma te verhogen.
  • Vermijd cigaretten en drugs die sperma en het seksueel functioneren tegen gaan. (wiet)
  • Er is een direct verband tussen overgewicht en testosteron. Hoe meer overgewicht, hoe minder testosteron. Mannen met overgewicht doen er verstandig aan gewicht te verliezen, omdat obesitas in verband stat met onvruchtbaarheid. Mannen met een BMI van 25+ hebben 20% meer kans onvruchtbaar te zijn. Te mager zijn is ook niet goed.  Mannen met een BMI van midner dan 20 hebben vaak ook minder sperma. Ideaal is een BMI tussen de 20 en de 25.
  • Rust voldoende uit
  • Lichaamsbeweging
  • Voorkom oververhitting van de testikels. Neem geen hete baden, jacuzzi’s of sauna’s. PLaats ook je laptop niet op je schoot. Oververhitting van de testikels is een uitstekende manier om je testosteronspiegel en je sperma om zeep te helpen.
  • Sommige soorten glijmiddel kunnen een negatieve invloed hebben op de zwangerschap, terwijl andere juist bevoordelijk kunnen zijn.
  • Reduceer je stress.

Wanneer moet ik naar een arts als ik als man onvruchtbaar ben?

A) Als je een negatief resultaat krijgt op de vruchtbaarheidstest thuis, ga dan naar je arts, of probeer het na het toepassen van bovenstaande tips nog eens. Experts baseren hun advies wanneer behadeling voor onvruchtbaarheid te zoeken op de leeftijd van de vrouw, en hoelang jullie al zwanger proberen te worden.

35 en jonger: zie je arts (gyneacoloog, huisarts,m uruloog) als je na 10 tot 12 maanden nog niet zwanger bent. Een jaar lijkt misschien lang, maar de meeste jonge partners wordenmeestal binnen een jaar zwanger, als er geen andere factorern een rol pselen.

35 en ouder (of met een geschiedenis van problemen met de vruchtbaarheid): Ga naar je arts to na zes maanden proberen.  Je kan nog steeds zwanger worden, maar het kan langer duren. Wacht dus niet te lang met het zoeken van hulp.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

5 × twee =