Vroegtijdige Zaadlozing (Premature Ejaculatie): Wat Kan je Als Man Doen Om Minder Snel Klaar Te Komen?

Premature Ejaculatie (vroegtijdige zaadlozing, of te snel klaarkomen)

In het kort:

 • Premature ejaculatie is wanneer je langdurig te snel klaar komt voor normale seks
 • Zeer goed behandelbaar met natuurlijke technieken zoals het afknijpen van de penis of:
 • Medicatie in pilvorm: Tramadol (pijnstiller), Priligy (dapoxetine, SSRI)
 • Medicatie als plaatselijk verdovende spray of creme: Lidocaine 5%, Lidocaine 10%, (Xylocaine) , Prilocaine (Emla)
Prilocaine en Lidocaine creme EMLA kopen


Emla 5% bevat zowel prilocaine en lidocaine. Je penis wordt verdoofd zodat je minder snel klaar komt. Je orgasme behoud wel zijn intensiteit. Je kan het hier bestellen

Wat is te snel klaar komen?

We spreken van premature ejaculatie wanneer een man sneller een zaadlozing heeft tijdens seksuele gemeenschap dan hij of zijn partner wilt. In de volksmond hebben we het ook wel over voortijdig klaarkomen, of gewoon te snel klaarkomen. Voortijdig klaar komen is een veelvoorkomende klacht op seksgebied. Schattingen lopen uiteen, maar ten minste 1 op de 3 mannen geeft aan dat zij op enig punt in hun leven hier last van te hebben gehad. Als het maar af en toe gebeurt, is er nog geen reden om je zorgen te maken.

De officiële criteria voor het diagnosticeren van een vroegtijdige zaadlozing zijn als je:

 • Bijna of bijna altijd klaarkomt binnen 1 minuut van penetratie
 • Bijna niet of nooit in staat bent je zaadlozing uit te stellen tijdens de seks
 • Je ongemakkelijk en gefrustreerd voelt, en de neiging hebt om intimiteit te vermijden

Zowel psychologische als biologische kunnen een rol spelen bij een vroegtijdige zaadlozing. hoewel veel mannen zich kunnen schamen om deze aandoening aan te kaarten, is vroegtijdig klaarkomen een normale, veelvoorkomende en een goed te behandelende aandoening.medicatie, therapie en seksuele technieken die het klaarkomen kunnen uitstellen, of een combinatie van deze, kunnen helpen om je seksleven voor jou en je partner te verbeteren.

Bull Power Delay voorkomt dat je te snel klaar komt. Je kan het online kopen zonder recept.

Symptomen

Het voornaamste symptoom van een vroegtijdige ejaculatie is het niet in staat zijn om je zaadlozing voor meer dan een minuut na penetratie vol te houden.maar, dit probleem kan zich voordoen in elke seksuele situatie, dus ook tijdens masturbatie.

Premature ejaculatie kan worden geclassificeerd als levenslang (primair) of later in het leven verkregen (secundair). wanneer je al je gehele leven last hebt van premature ejaculatie, kenmerkt zich dit al doordat het zich voordoet tijdens je eerste seksuele ervaringen.wanneer je later in je leven last hebt gekregen van vroegtijdig klaarkomen, betekent dit dat je alle symptomen en kenmerken van deze aandoening hebt, maar dat je in het verleden wel normale seks hebt gehad, zonder dat je te vroeg klaarkwam.

Veel mannen hebben het gevoel dat ze de symptomen en kenmerken van een vroegtijdige zaadlozing vertonen,ondanks dat zij bovengenoemde criteria voor een officiële diagnose niet vertonen. Af en toe komen periodes van sneller klaarkomen voor. Dit uit zich in periodes van snel klaarkomen, afgewisseld door periodes van normale of zelfs late ejaculatie.

 

Wanneer kan je beter naar een arts gaan?

Overleg met je arts als je vroeger klaarkomt dan jij of je partner wilt tijdens het overgrote deel van je seksuele escapades. veel mannen voelen zich ietwat beschaamd om hun seksuele problemen te bespreken, maar laat dit je er niet van weerhouden om met je arts te praten. Vroegtijdig klaarkomen is een veel voorkomend en goed te behandelen probleem.

Voor sommige mannen, kan een conversatie met een arts helpen om zorgen over premature ejaculatie te verlichten. Bijvoorbeeld, het kan enige mate van zekerheid geven om te horen dat zo nu en dan te snel klaar komen normaal is, en de gemiddelde seks partij (van het begin van de penetratie tot ejaculatie) ongeveer 5 min is.

Tramadol Premature Ejaculatie

Tramadol is een veelgebruikte pijnstiller, die als bijwerking het uitstellen van je zaadlozing heeft. Daar wordt het in Amerika veel (onofficieel) voor gebruikt. Je kan het onder andere hier kopen.

Oorzaken

De precieze oorzaak van vroegtijdig klaarkomen is niet geheel bekend. In het verleden werd ook wel gedacht dat het alleen psychologisch kon zijn. Maar we weten nu dat te snel klaar komen veel gecompliceerder is, en er een complexe interactie van biologische en psychologische factoren betrokken is bij dit probleem.

Psychologische oorzaken

Sommige artsen zijn van mening dat vroege seksuele ervaringen een patroon kunnen vormen, dat lastig kan zijn om later in het leven weer te veranderen. Dit kunnen zijn:

 • Situaties in welke je je gehaast kan hebben om je climax te bereiken,
 • Schuldgevoelens waardoor je de neiging hebt om seksuele uitspattingen zo snel mogelijk af te handelen.

Andere factoren die een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van vroegtijdig klaarkomen kunnen zijn:

 • Erectiestoornissen. Mannen die bezorgd zijn over het verkrijgen of behouden van een erectie tijdens seksueel verkeer kunnen een patroon vormen waarin zij zich snel mogelijk klaar laten komen. Dit kan lastig zijn om later weer te veranderen.
 • Spanning. Veel mannen die last hebben van premature ejaculatie hebben ook problemen met spanning. Deze kunnen zijn gerelateerd over onzekerheid over hun seksuele performance of gerelateerd zijn aan andere issues.
 • Relationele problemen. Als je het verleden normale seksuele relaties hebt gehad met andere partners, waarin je slechts zo af en toe last had van vroegtijdig klaarkomen, of zelfs helemaal niet, is het mogelijk dat persoonlijke issues tussen jou en je huidige partner bijdragen aan je probleem.

 

 

Biologische oorzaken

Een aantal biologische factoren kunnen bijdragen aan premature ejaculatie, waaronder:

 • een abnormale hormoonspiegel
 • abnormale niveaus van bepaalde chemicaliën in de hersenen, genaamd neurotransmitters
 • abnormale reflex activiteit van je ejaculatiesysteem
 • bepaalde aandoeningen van de schildklier
 • ontstekingen en infecties van de prostaat of de plasbuis
 • overgeërfde eigenschappen
 • zenuwschade van chirurgische ingrepen of trauma (zeldzaam)

Risicofactoren

Bepaalde factoren kunnen je risico op vroegtijdig klaarkomen verhogen. Dit kunnen onder andere zijn:

 • Erectiestoornissen. je kan een verhoogd risico hebben op premature ejaculatie als je af en toe of consistent moeite hebt met het krijgen of behouden van een erectie. Angst om je erectie te verliezen kan ervoor zorgen dat je je bewust of onbewust haast tijdens seksuele ervaringen.
 • Gezondheidsproblemen. Als je een serieuze of chronische medische conditie hebt, zoals hartziekten, kan je zorgen maken tijdens de seks en kun je zo, zonder dat je het zelf doorhebt, je 1haasten om klaar te komen.
 • Stress. Emotionele of mentale spanning in elk gebied van je leven kan een rol spelen bij vroegtijdig klaarkomen. Dit komt omdat je zo vaak minder goed in staat bent om je te ontspannen en te focussen tijdens de seks.
Xylocaine te snel klaar komen orgasme uitstellen


Xylocaine spray met 10% lidocaine is het zwaardere geschut. Gebruik niet te veel, anders is je penis tijdelijk erg gevoelloos. Je kan het hier bestellen.

Complicaties

Eventuele ejaculatie op zichzelf geeft geen verhoogd risico op biologische gezondheidsproblemen, behalve misschien een verhoogd stressniveau.. Maar het kan wel significante problemen veroorzaken in je persoonlijke leven, en de kwaliteit van je leven doen dalen. Het kan onder andere inspelen op je:

 • Stress en problemen in de relationele sfeer. Een veel voorkomende complicatie van vroegtijdig klaarkomen is een relationele stress.
 • Vruchtbaarheidsproblemen. te snel klaarkomen kan bevruchting moeilijk, of zelfs onmogelijk maken, bij partners die proberen zwanger te worden.

Je klaarmaken voor je afspraak

Het is normaal om enige schaamte te voelen wanneer je het met een vreemde over je seksuele problemen hebt. Niet iedereen heeft hier last van. Maar je kan erop vertrouwen dat de arts in kwestie al veel voor gelijkwaardige conversaties met veel verschillende andere mannen heeft gehad. Premature ejaculatie is een erg veel voorkomende aandoening, die uitstekend te behandelen is.

Je mentaal voorbereiden om te praten over je problemen met premature ejaculatie zal je helpen om de behandeling te verkrijgen je nodig hebt om je seksleven weer op de rails te krijgen.

Tests en Diagnoses

Je arts kan je niet alleen naar je seksleven vragen. Ook kan hij of zij vragen naar je algemene gezondheidsgeschiedenis en het kan voorkomen dat je een algemene fysieke gezondheidstest ondergaat. Je kan een urinetest moeten doen om te kijken of je last hebt van een infectie. Als je zowel last hebt van te snel klaar komen, en moeite hebt om een erectie te krijgen en/of te behouden, kan je arts of jij beslissen een hormoontest te doen. Hormoontesten kunnen via het bloed, maar ook thuis worden gedaan, door middel van een speekseltest. Lees hier meer over het testen van hormonen.

In sommige gevallen wordt je doorverwezen naar een uroloog of een psycholoog, die zich gespecialiseerd heeft in seksuele problemen.

Behandelingen en Medicijnen

Veelvoorkomende behandelings-opties voor  een vroegtijdige zaadlozing kunnen zijn: gedragstechnieken, tropische verdovingsmiddelen, orale medicaties en therapie. Houd wel gedachte dat het een tijd kan duren om de juiste behandeling, of combinatie van behandelingen, te vinden die voor jou geschikt zal zijn.

Gedragstechnieken

in sommige gevallen kan de behandeling voor premature ejaculatie bestaan uit simpele stappen, zoals 1 of 2 uur voordat je seks wilt hebben te masturberen. Hierdoor kan je vaak je ejaculatie langer uitstellen tijdens de seks. Je arts kun je ook aanraden om seksueel verkeer voor een bepaalde periode te vermijden, en je te focussen op andere vormen van seksueel gedrag zodat de druk om te presteren tijdens de seks verminderd of zelfs verwijderd wordt.

De pauzeer-en-knijp techniek

Je arts kan jou en je partner instrueren om de zogenaamde pauzeer-en-knijptechniek te gebruiken. Deze methode gaat als volgt te werk:

 1. Begin met de seksuele activiteit zoals je dat altijd doet, inclusief stimulatie van de penis, totdat je voelt dat je bijna klaar gaat komen.
 2. Laat je partner het uiteinde van je penis knijpen, bij het punt waar de eikel op de schacht overgaat. Krijgt hier enkele seconden een, totdat de neiging om te ejaculeren voorbij gaat.
 3. Laat me los, en wacht over 30 seconden. Saddam er terug naar het voorspel. Je kan merken dat door het knijpen in de penis deze iets minder stijf kan worden. Maar wanneer seksuele stimulatieweer wordt toegepast, zal de penis weer snel stijf worden.
 4. Als je weer voelt dat je bijna klaar gaat komen, herhaalde proces dan opnieuw.

Door dit bovenstaande trucje te herhalen, net zo vaak als nodig is, kan je het punt bereiken waar het mogelijk is om je partner te penetreren zonder dat je klaarkomt. Na een aantal oefensessies kan je het gevoel herkennen waarmee je je ejaculatie uit kan stellen. Zo kan dit een gewoonte worden waarmee je niet langer de pauzeer-en-knijp hoeft toe te passen.

Topische anesthetitica

Lidocaine te snel klaar komen spray creme

Lidocaine zalf in een 5% oplossing. Lidocaine is alleen op recept verkrijgbaar, en die kan je hier verkrijgen.

Bepaalde crèmes en sprays die anesthetitica bevatten, kunnen gebruikt worden als een plaatselijk verdovingsmiddel. Bekend zijn zowel lidocaine en prilocaine, maar ook bijvoorbeeld cocaïne (hoewel er wel betere plaatsen zijn waar je je coke kunt laten dan op je penis.). Deze producten worden aangebracht op de penis, kort voordat je seks hebt.

Door je penis een klein beetje te verdoven verminder je het gevoel in je penis, en dit kan je helpen je ejaculatie uit te stellen. Er zijn een aantal sprays bij de drogist verkrijgbaar die je kunnen helpen als je te snel klaarkomt.

Ondanks dat plaatselijke verdovingsmiddel een effectief zijn en goed getolereerd worden door de meeste mannen, kunnen ze ook potentiële bijwerkingen hebben. Bijvoorbeeld, sommige mensen rapporteren tijdelijk verlies van gevoel en minder plezier in de seks.iin sommige gevallen kunnen de vrouwelijke, of ontvangende, partners je ook iets last van krijgen. In zeldzame gevallen kunnen lidocaine en/of prilocaine een allergische reactie veroorzaken.

 

 

Orale medicaties

Veel verschillende medicatie kunnen je orgasme uitstellen. Hoewel geen enkele van deze medicijnen specifiek is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA voor behandeling van vroegtijdig klaarkomen, worden sommige van deze wel voor dit doel gebruikt. Veelgebruikte medicijnen hiervoor zijn onder andere antidepressiva, analgesics en PDE5 inhibitoren.deze medicaties kunnen worden er voorgeschreven voor dagelijks gebruik, of genomen worden wanneer je deze nodig hebt. Ze kunnen  voorgeschreven worden als op zichzelf staande behandeling, of als onderdeel van een combinatie van behandelingen. Dit onderzoek bekijkt zowel SSRIs, tramadol en PDE5 inhibitoren (zoals viagra), mocht je meer willen weten over deze behandelmethodes.

 

 • Antidepressiva.Een bijwerking van bepaalde antidepressiva is een uitgesteld orgasme. Het is voor deze reden dat bepaalde selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs), zoals dapoxetine (Priligy), sertraline (Zoloft), paroxetine (Paxil) of fluoxetine (Prozac, Sarafem), gebruikt worden om te helpen bij het uitstellen van het klaarkomen. Als SSRIs niet helpen met het verbeteren van de timing van je ejaculatie, kan je arts je de tricyclische antidepressiva clomipramine (Anafril) voorschrijven. Ongewenste bijwerkingen van antidepressiva kunnen zijn: misselijkheid, een droge mond, slaperigheid en een verminderde sekslust.
 • Pijnstilllers. Tramadol is een medicatie die vaak wordt gebruikt voor behandeling van pijn. Het is een lichte opoide (morfineachtige pijnstiller). Ook heeft als bijwerking dat het de ejaculatie vertraagt.
 • PDE5 inhiboteren. bepaalde medicatie die wordt gebruikt bij de behandeling tegen erectiestoornissen en -problemen, zoals sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) of vardenafil (Levitra), kunnen ook helpen met het voorkomen van vroegtijdig klaarkomen.
priligy dapoxetine vroegtijdig klaarkomen

Priligy is een SSRI die wordt gebruikt bij de behandeling tegen vroegtijdig klaarkomen. Je kan het onder andere hier bestellen.

Therapie

Bij deze benadering, ook wel bekend als gesprekstherapie, vrij in gesprek met een professionele therapeut over je relaties en ervaringen. Deze sessies kunnen je helpen om prestatiedruk en daarbij gaan de spanning te verminderen en betere manieren te zoeken om met stress om te gaan. Praat therapie werkt vaak het beste wanneer het in combinatie met medicatie gebruikt wordt gecombineerd.

Alternatieve medicijnen

een aantal alternatieve behandelingen zijn bestudeerd, maar onder bepaalde gedragstherapie een ( zoals yoga ) en chirurgische behandelingen. Het moet gezegd worden dat meer onderzoek nodig is om te kunnen evalueren hoe effectief en veilig deze behandelmethodes zijn.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

6 + tien =