Zaagblad Palm: Testosteron Booster die je NOOIT wilt nemen!

saw palmetto DHT testosteron Zaagblad palm is een extract het wordt gemaakt uit het fruit van de Serenoa Repens plant. Het staat ook wel bekend als Saw Palmetto.
Een tijdje geleden was het de grote nieuwe rage in de bodybuilding wereld. Soms wordt gezegd dat saw palmetto een van de beste natuurlijke testosteron boosters is.
Dat zaagbladpal zorgt voor meer testosteron staat buiten twijfel. Maar de manier waarop zaagblad palm dat doet, is niet heel gezond…
Zaagblad palm is helemaal niet goed voor de normale gezonde mannen. Het heeft namelijk een anti andere genen werking, vergelijkbaar met finasteride. (ook wel bekend als Propecia, wordt voorgeschreven bij kaalheid, maar ook bij seksverslaving en chemische castratie . Finasteride heeft een hele rits aan nare bijwerkingen.)
Maar goed, dit gaat over zaagblad palm.

 

 

Zaagblad Palm is een Krachtige 5-alpha reductase Inhibitor

 

 

In het lichaam bevindt zich een enzym genaamd 5-alpha reductase. Dit enzym zet testosteron om naar dihydrotestosteron (DHT). DHT heeft een sterkere androgene werking dan testosteron.
DHT is 3-10 keer zo sterk als testosteron. De meeste meeste experts menen dat de het voornaamste androgeen is, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de genitaliën, het mannelijk seksueel functioneren, de groei van lichaamsbeharing, baardgroei, libido, et cetera.

 

 

Vroeger werd gedacht dat DHT direct verantwoordelijk was voor kaalheid. Dit is achterhaald. Nu focust het onderzoek zich meer op PGD2 en het PGE2. (prostaglandines)
Het wegnemen van DHT remt in sommige gevallen androgenetische alopecia. Maar, als je auto olie lekt, haal je toch ook niet alle (of 70%, dit percentage DHT haalt finasteride uit je lichaam) olie eruit? Je auto lekt niet meer, maar zal het ook niet meer goed doen op lange termijn.
Meeste voordeel van testosteron komen voort uit het feit dat wanneer je testosteron hoog is, je DHT spiegel ook hoog zou zijn . Zonder testosteron kan er ook geen DHT worden gemaakt.
Je wilt dus zeker weten niet de hoeveelheid van dit cruciale androgeen verminderen. Je berooft jezelf van een enorm belangrijk hormoon, dat letterlijk ervoor zorgt dat jij je mannelijk voelt.

Zonder DHT ben je geen man.
Hier starten de problemen met zaagblad palm
Saw Palmetto verhoogt de testosteronspiegel, door de werking van het 5-alpha reductase enzym te blokkeren. Zaagblad palm zorgt dat er minder testosteron om wordt gezet naar DHT.
Het resultaat is dat je een hogere testosteronspiegel hebt, maar ten koste van je dihydrotestosteron!
In andere woorden hij wil echt niet in aanraking komen met zaagblad palm, of een andere DHT inhibitor (bijv: dutasteride, finasteride, flutamide)

Saw Palmetto en DHT : Wetenschappelijk Onderzoek

 

A) Dit onderzoek toonde aan dat zaagblad palm de DHT productie blokkeert omdat het de werking van het 5-alpha reductase enzym vermindert. Ook werkt het als een alpha-1 adrenergische antagonist.
B) Dit onderzoek toonde vergelijkbare resultaten aan. Zaagblad palm werkt als een 5-alpha reductase inhibitor. En blokkeert dus de productie van dihydrotestosteron.
C) Dit onderzoek laat zien dat zaagblad palm vervelende bijwerkingen kan hebben op seksueel gebied. Dat kon natuurlijk niet als een verrassing als het een van de belangrijkste hormonen voor normaal seksueel functioneren betreft.
D) Dit onderzoek toonde aan dat zaagblad palm enige voordelen kan hebben bij mannen die last hebben van een vergrote prostaat (BPH). Dit zijn meestal oudere mannen, die al in de andropause zitten. Zij merken dus vrij weinig daar van een lager libido. Ben je een normale, gezonde man, en zit je niet in de andropause, en heb je geen last van BPH? Afblijven van zaagblad palm!
E) Dit onderzoek zag 32% minder DHT nadat er met zaagblad palm gesupplementeerd werd. Ook hier werd gekeken naar het anti kaalheid ´medicijn´ finasteride. Deze heeft eenzelfde werking

.
F) Dit onderzoek toonde aan dat mannen die ongeveer drie het 320 mg zaagblad palm dagelijks innemen gedurende drie maanden, een significant hogere testosteronspiegel hadden. Maar daar staat tegenover dat ze ook een significant lagere DHT spiegel hadden dan de controlegroep.

 

Ook toonden zij aan dat zaagblad palm de symptomen van een vergrote prostaat niet verminderden. Dit is niet iets nieuws omdat BRT niet de hoofdverantwoordelijke is voor prostaatproblemen. Net zo als testosteron dat niet is.

 

 

Zaagblad Palm: Conclusie

 

Zaagblad palm wordt veel verkocht de supermarkt als `mannelijkheidssupplement´. Blijf er alsjeblieft ver weg van. Het mag dan misschien wel je testosteron spiegel verhogen, het dit op zo’n manier dat dit absoluut niet wenselijk is voor mannen.
Het verhoogt je testosteron spiegel omdat het de conversie van testosteron naar DHT blokkeert. Zo houd je meer testosteron in je bloed. Dit is alleen geen wenselijk proces.
Ik snap niet dat zaagblad palm gewoon verkocht kan worden in de supermarkt, terwijl macca root ´illegaal´ is verklaart omdat het l-dopa bevat. Aan de andere kant, mocht je iemand chemische willen castreren, geeft hem of haar gewoon wat zaagblad palm.
Voor meer informatie over nare bijwerkingen van anti androgenen, kijk even op www.propeciahelp.com

 

Vragen en opmerkingen? Laat een berichtje achter!
Bedankt voor het lezen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

drie + vier =