Ginseng: Een Natuurlijke Stikstof (NO) en Testosteron Booster

Gingsengginseng to boost nitric oxide levels and erection quality is een van de meest bekende voedingssupplementen.. vooral in Azië is het heel populair. Veel mannen gebruiken het omdat het gewoon hartstikke effectief is. Omdat het zo´n populair supplement is, is er veel wetenschappelijk, onafhankelijk onderzoek gedaan naar ginseng. 

Wij gaan kijken naar de OG ginseng: Rode Koreanse Ginseng in zijn natuurlijke vorm. Geen siberische ginseng, of een andere soort ginseng. De Latijnse naam voor deze ginseng is Panax Ginseng,

Wat de wetenschap te zeggen heeft over ginseng:

 

Ginseng zorgt voor meer NO (Stikstof) en voor een Gezonde Penis

 

 

Stikstof (NO) is een van de hoekstenen voor een goede gezondheid voor mannen.

Het zorgt ervoor dat je bloedvaten  zich verwijden, en dat zij soepel blijven. Meer stikstof = betere doorbloeding.

Stikstof is van enorm belang voor je erectievermogen, en ook voor je testosteron! Double whammy!

1) Hoe weten wij dan dat ginseng je NO levels boost? Dit uitgebreide double blind placebo onderzoek  uit Korea vond uit dat de groep die ginseng gebruikte, significante verbeteringen ondervonden in de kwaliteit van hun erecties, performance en algemene tevredenheid op seksueel gebied, vergeleken met de placebogroep. Deze effecten werden bemerkt na 8 weken suppletie.

 

2) Dit onderzoek nam 60 mannen die al langer last hadden van erectie problemen, en gaf hun 1 gram ginseng, 3 keer per dag.

Na 12 weken was de kwaliteit van hun erecties significant verbetert. Zij waren significant meer in staat om tot penetratie over te gaan.

 

3) Daarna dachten de onderzoekers dat het een goed idee zou zijn om Ginseng toe te dienen aan diabetische ratten. De onderzoekers toonden aan dat zelfs ondanks dat de arme beestje zwaar diabetisch waren, zij nog steeds erecties konden krijgen.

Waarom is dit van belang? Diabetes en erectiele disfunctie gaan vaak samen. Dankzij ginseng konden ze nog gewoon pompen dus.

 

4) Hier is nog een ander onderzoek, ditmaal weer op mensen. Mensen die ginseng kregen, waren veel en veel meer tevreden met de kwaliteit van hun erecties dan de groep die dit niet kreeg!

5) Het duurde een tijdje voordat de wetenschap er achter waarom ginseng zulke geweldige uitwerkingen heeft. Dit onderzoek vond uit dat ´ginsenosiden´, die van nature voorkomen in de ginseng wortel, de aanmaak van stikstof in cellen van ratten stimuleren. Het is bijna zeker dat eenzelfde werking bij mensencellen plaatsvind.

Dus, is ginseng een goed middel voor meer NO en betere erecties?

Antwoord: Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel. Er is voldoende wetenschappelijk onderzoek op mensen en dieren gedaan om deze claim te bevestigen.

 

Panax Ginseng 520Mg Now

520mg ginseng kan je bijvoorbeeld bij bol.com kopen

 

Ginseng als Testosteron Booster

 

 

Ginseng wordt voornamelijk gebruikt als een erectie booster / stikstof booster. En dat is niet vreemd, zoals je uit bovenstaande onderzoeken kan opmaken..

Maar deze Koreaanse wortel heeft ook een aantal testosteron verhogende eigenschappen.

Oh ja joh? En waarom dan?

 

A) Het is bekend dat wanneer je een erectie hebt, je testosteronspiegel omhoog schiet. Zoals je hierboven kunt zie, krijg je betere en vaker erecties met ginseng suppletie.

B) Stikstof verbetert de algehele bloedsomloop significant. Logica dicteert ons dat dit ook zorgt voor een betere doorstroom van de hypothalamus-hypofyse-testis as. Dat betekent dat het makkelijker is voor je lichaam om om testosteron te produceren.  We hebben hier alleen geen wetenschappelijk onderzoek naar kunnen vinden. Wij zijn de eerste toe te geven dat zonder degelijk onderzoek, een claim dubieus kan zijn.

C) Ginseng staat bekend om zijn vermogen om de hoeveelheid glucose in het bloed te verminderen.  Een hoge glucosespiegel in het bloed is een van de belangrijkste oorzaken van een lage testosteronspiegel. Wanneer je dit corrigeert zal dit uiteraard je testosteronspiegel op een natuurlijke manier verhogen.

D) Dit onderzoek vond uit dat de steroidale saponinen die in Ginseng voorkomen, in staat waren om de testosteron, DHT, LH en andere (androgene) hormoonconcentraties significant te verhogen. Dit bij gezonden mannen, en ook bij mannen met een ernstig testosteron tekort. De sperma-eigenschappen verbeterden  ook bij beide groepen.

E) In dit onderzoek op dieren, toonden de onderzoekers aan dat ginseng de testosteronspiegel ook bij deze beestjes verhoogde.

F) Maar, uit dit onderzoek bleek dat ginseng niet in staat was om de testosteronspiegel te verhogen. Hmmm…

Dus, boost ginseng de testosteronspiegel bij mannen?

Wij nemen aan van wel. Meer onderzoek toont aan van wel, en mocht je geen boost in je testosteron ondervinden, is het altijd nog goed voor je erecties en je seksleven.

Conclusie

 

 

Ginseng is een goede potentieel testosteron booster met een aantal extreem gunstige erectie en stikfstof oxide boostende uitwerkingen. 

Wat ook erg fijn is aan ginseng, is dat er veel wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Dierproeven en ook onderzoeken op mensen.

Wij raden elke man aan om in ieder geval Ginseng suppletie te proberen, om te kijken hoe zij individueel reageren op deze herb. Deze Ginseng Panax is een aanrader.
Commentaar ervaringen en/of huwelijksaanzoeken? In de comments!

Bedankt voor het lezen!

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =