Druivenpit Extract & Testosteron: Een Krachtige Aromatase Enzym Remmer En Stikstof (NO) Booster

Druiven Pit Extract ZaadDruiven zijn een van de belangrijkste voedingsmiddelen voor de gezondheid van mannen. Dat is omdat zij rijk zijn aan antioxidanten en polyfenolen, zoals het testosteron verhogende en oestrogeen blokkerende resveratrol.

En dan laten we het feit dat het velletje van druiven boordevol zit met calcium-D-glucaraat nog buiten beschouwing. Dit is een vezel die zich bindt aan oestrogeen moleculen om ze zo makkelijker door het lichaam te laat verwerken.

Druiven zijn geweldig!

Maar niet alleen de druif is interessant. De zaden in de druif hebben namelijk ook een aantal testosteron verhogende fytonutriënten:

 

Hoe druivenpit extract je testosteron spiegel kan verhogen

 

Het extract van zaden uit druiven kan gebruikt worden om de testosteronspiegel te verhogen.

Dit komt omdat twee moleculen die in deze zaden voor komen, namelijk proanthocyanidine en procyanidine beiden effectief gebruikt kunnen worden om de conversie van testosteron naar oestrogeen te blokkeren. Dit komt omdat zij de werking van het aromatase enzym  afremmen.

Qua structuur zijn zij gelijk aan pycnogenol. Dit stikstof verhogende bestanddeel staat bekend om zijn potentie verhogende kwaliteiten. Proanthocyanidine en procyanidine verbeteren allebei de bloedsomloop en de productie van NO in het lichaam.

Dus, de zaden van druiven zouden je oestrogeen spiegel verlagen, testosteron spiegel verhogen en de bloedsomloop verbeteren.

Druivenzaad extract testosteron

koop nu bij bol.com

Hieronder een aantal wetenschappelijke onderzoeken om bovenstaande claims te ondersteunen.

  1. De onderzoekers van dit onderzoek vonden uit dat een extract van bedrijvenzaden in staat was om het aromatase enzym te verminderen, afhankelijk van de hoeveelheid van de dosering.
  2. Vergelijkbare resultaten werden gezien in dit onderzoek waar de onderzoekers concludeerden dat een extract van druivenzaden de oestrogeensynthese blokkeerden, door het afremmen van de werking van het aromatase enzym.
  3. Het oestrogeen blokkerende mechanisme werd bevestigd in-vivo toen de onderzoekers in dit onderzoek zagen dat een druivenzadenextract in de uitoefening van commentaar te blokkeerden bij dierenmodellen.
  4. Dit onderzoek vond uit dat bij ratten, 100 mg per kilogram druivenzaad extract genoeg was om de stikstofproductie ( een molecule dat de bloedvaten wijder maakt en soepel houdt) merkt wel 125,6% te verhogen in rust, en met wel 138,3% na inspanning. Hoe dit precies werkt werd bevestigd in deze studie, het extract van druivenzaad werkt door het stimuleren van het enzymsysteem dat stikstof vrijgeeft.
  5. Verschillende onderzoeken op mensen hebben gelijkwaardige conclusies getrokken: druivenzaad extract verhoogt de productie van stikstof (NO) en verbetert bloedsomloop. Dit leidt op zijn beurt weer naar een lagere bloeddruk, hartslag, gezwollen benen en een verlaagd risico op hart- en vaatziekten. (studie, studiestudie, studie, studie).
  6. De onderzoekers van dit onderzoek zagen dat een extract van druivenzaden testosteron moleculen kan beschermen tegen de schadelijke uitwerking van alcohol en andere gifstoffen in de testikels.

Zoals je kunt zien uit bovenstaand onderzoek, is het nuttigen van druivenzaden  heel voordelig voor ons mannen.

Maar, als je alleen druiven eet krijg je hoogstwaarschijnlijk niet genoeg proanthocyanidine en procyanidine binnen in je systeem om daar enige positieve uitwerkingen van te ondervinden. Dit komt omdat de doseringen gebruikt in bovenstaande onderzoeken, overeenkomen met ongeveer 2 g actieve ingrediënten. Je zou dagelijks dus een enorme stapel druiven moeten consumeren.

Om alle voordelen van proanthocyanidine and procyanidine te krijgen, kan je beter een voedingssupplement met druivenzaad extract nemen.

Piperine kan in combinatie met druivenzaad extract genomen worden. Dit verbeterde absorptie door het lichaam. Wanneer je ook nog een keer L-citrulline hierbij neemt, zorgen dat er nog eens meer stikstof (NO) vrijkomt in je lichaam.

Druiven zaad extract zou op een lege maag genomen moeten worden. Dit onderzoek toonde namelijk aan dat de concentratie proanthocyanidine/procyanidine in het bloed ongeveer vijf keer zo hoog was als men druivenzaad extract op een lege maag nam, vergeleken met een volle maag.

 Conclusie

Druivenzaden hebben een grote hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek die hun rol als stikstof booster en oestrogeen blokker onderschrijft. Maar, om enige waarneembare voordelen van deze zaden te krijgen, moet je suppleren met een sterk extract.

Om de bio-beschikbaarheid en stikstof boostende werking van druivenzaden extra te verhogen, neem dan druivenzaad extract in combinatie met piperine en L-citrulline. (aangeraden!)

Zorg wel dat je een hoogwaardig extract neemt. Niet alle voedingssupplementen zijn van dezelfde kwaliteit.  Je kan het best in grootverpakking kopen omdat het zo een stuk goedkoper wordt. Dit druivenzaad extract van bol.com is een goeie.

 

Vragen en/of opmerkingen? Laat het weten in de comments.

Bedankt voor het lezen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

negen + veertien =