L-Carnitine: Meer Androgeenreceptoren = Beter Gebruik van Testosteron

L-carnitine androgeen receptorenL-Carnitine is een bouwstof die je lichaam zelf van nature aanmaakt. Het wordt gesynthetiseerd uit de aminozuren lysine en methionine.

Het wordt vaak als brain booster (ook wel: nootropic) gebruikt omdat het neuronen beschermt en je er alerter van wordt.

Ook wordt het verkocht als fat burner. Een aantal studies hebben aangetoond dat het actieve vetzuren naar je cellen kan transporten. In je cellen worden de vetzuren dan omgezet in energie voor je lichaam.

Deze effecten zijn niet heel  erg sterk. Er zijn betere vetverbranders op de markt.

Dat betekent nog niet dat dit middel afgeschreven kan worden als effectief supplement. Een eigenschap maakt het namelijk erg interessant:

 

Carnitine en Androgeenreceptoren

L-Carnitine verhoogt je testosteronspiegel niet. Het kan er zelfs voor zorgen dat je testosteronspiegel eventjes daalt, vlak nadat je dit supplement in hebt genomen.

En dit is juist helemaal prima!

Want deze stof kan namelijk de concentratie actieve androgeenreceptoren verhogen. Dit betekent dat er meer plaatsen zijn voor je testosteron, om zich aan te binden.

Zonder androgeenreceptoren kan je testosteron niets doen. Het maakt niet uit hoeveel testosteron je in je lichaam hebt, als je niet over de juiste receptoren beschikt.

Testosteron moet zich eerst aan een androgeenreceptor binden, voordat het je DNA kan binnen gaan. Testosteron is de sleutel, en de androgeenreceptor het slot op de deur die leidt naar het DNA. Zonder deze receptoren zou je testosteron doelloos in je lichaam blijven rondzweven.

L-Carnitine kan je testosteronspiegel eventjes verlagen, omdat het voor meer plaatsen zorgt waar je T zich aan kan binden.

Als je testosteron zich eenmaal aan deze nieuwe receptoren heeft gebonden, gaat het je cel en je DNA binnen. Daar vindt dan een reactie plaats (bijvoorbeeld: eiwitsynthese -> spieropbouw). Als laatste verdwijnt het dan uit de bloedsomloop.

Het supplement schaadt je testosteronspiegel niet. Het helpt je lichaam testosteron effectiever te gebruiken.

Bonusan L-Carnitine - 60 Capsules - VoedingssupplementBol.com heeft uitstekende kwaliteit L-Carnitine te koop.

L-Carnitine & Wetenschappelijk Onderzoek

 

A) In dit onderzoek op mensen ontdekten de onderzoekers dat L-carnitine L-tartarate suppletie het aantal androgeenreceptoren in spierweefsel significant verhoogde. Dit vergeleken met de placebogroep. De onderzoekers namen stukjes levend spierweefsel voor en na de suppletie. De testpersonen kregen 2 gram dagelijks gedurende 3 weken.

B) Deze studie, van dezelfde onderzoekers, had eenzelfde uitkomst: L-carnitine verhoogt de dichtheid van androgeenreceptoren. Het versnelt het proces van spierherstel door middel van een verbeterde eiwitsynthese in het spierweefsel.

C) Carnitine verbetert de kwaliteit en de kwantiteit van het sperma. Dit is waarschijnlijk het gevolg van  verhoogde concentratie androgeenreceptoren. Zo kan er meer en beter van je testosteron gebruikt worden gemaakt. Dit leidt weer tot meer, en beter sperma. Het supplement heeft dus een positief effect op de vruchtbaarheid. (studie, studie, studie )

D) In dit onderzoek zagen de dat suppletie met carnitine je NO2 waarden doet stijgen, en zo de bloedsomloop bevordert. Meer NO is goed voor een man. Het komt je prestaties in de sportschool ten goede, maar is ook belangrijk voor je erectievermogen.

 

Zoals je kan zien hebben carnitine en testosteron een hechte relatie. Carnitine is geen testosteron booster, maar meer een ” testosteron-gebruiker”. 
Het is een erg krachtig bodybuilding supplement. Het helpt ons lichaam ons belangrijkste anabolische hormoon (testosteron ) makkelijker en efficiënter te gebruiken. Ook bevordert het de bloedsomloop door NO2 productie te stimuleren.

 

Welke vorm van carnitine kan je het best gebruiken?

Antwoord: De vorm die werd gebruikt in de bovenstaande onderzoeken naar de dichtheid van de androgeenreceptoren, was  L-carnitine-L-tartarate. Andere vormen die je kan gebruiken zijn: acetyl L-carnitine, en glycine propionyl-L-carnitine.

Je kan ook je carnitineproductie stimuleren door lysine te consumeren. Ons lichaam gebruikt lysine om carnitine te synthetiseren. Lysine is meestal iets goedkoper. Heb je een beperkt budget, dat kan dit een goede oplossing zijn.

Hoeveel en hoe vaak moet je l-carnitine nemen?

Je kan het het beste nemen vlak voor en vlak na je workout. Fysieke inspanning verhoogt het aantal receptoren. Zo krijg je een extra boost.

De meest mensen gebruiken zo’n 650mg tot 4000mg per dag. In de bovenstaande onderzoeken werd ongeveer 2000mg per dag genomen. Experimenteer met wat voor jou de juiste dosis is. Je kan beter eerst te weinig nemen, om het daarna langzaam op te bouwen.

 

Conclusie

Carnitine heeft een aantal hele interessante eigenschappen als ” testosteron gebruiker”, zoals we net uit deze studies hebben kunnen opmaken.
Het verhoogt de hoeveelheid androgeenreceptoren. Zo kan ons lichaam makkelijker en efficiënter testosteron gebruiken. Het stimuleert ook de aanmaak van NO2, zodat je doorbloeding beter is. Dit komt niet alleen je fysieke prestaties in de sportschool ten goede, maar ook bijvoorbeeld je potentie. Wij vinden het een essentieel supplement.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 5 =