4 Wetenschappelijk Bewezen Vet Verbranders

4 Wetenschappelijke Bewezen Vet Verbranders!

Vetverbranders ofwel fat burners zijn hele populaire supplementen. Iedereen wil wel eens wat kilootjes kwijt. Daarom is er een groot aanbod van deze supplementen. De ene nog grotere claims dan de andere.
Helaas, er vindt veel kwakzalverij plaats op het gebied van vetverbranders.

De claims worden niet ondersteund door wetenschappelijke studies, of de studies worden gesponsord door het bedrijf zelf.

Daarom: welke vetverbranders werken echt?

 

Capsaicin

Capsaicin is een alkanoide die chili pepers “heet” maakt. Hoe meer capsascine een peper bevat, hoe heter hij is.

Capsaiscin is ook de reden waarom heet eten vaak wordt verbonden met vet verlies.  Google maar een naar “fat burning foods”  en je zal zien dat heet eten vaak voorkomt in deze lijstjes.

En dat is geen verrassing. Capsaicin heeft namelijk de volgende coole eigenschappen.

a) Consumptie van capsaicin vermindert de eetlust en de voedselinname in mensen en dieren. ( study, studie, studie)

b) Capsaicin verhoogt  het metabolisme op een lege maag, en na een maaltijd  (studie, studie)

c) Consumptie van capsaicin is gerelateerd aan verhoogde catecholamine productie in de bijnieren. Dit is waarschijnlijk de reden voor de toename in thermogenese en metabolisme

e) Capsaïcine heeft een anti-obesitas effect in vitro en bij dieren. Door capsaicine worden er minder vetcellen aangemaakt.

f) En ook nog is het ook nog mogelijk dat capsaicin je testosteron moleculen beschermt wanneer je gewicht aan het verliezen bent.

Over het algemeen genomen is capsaicin een goed onderzochte, wetenschappelijk bewezen fat burner. En het is ook nog eens makkelijk om  aan je eten toe te voegen, als cayenne poeder of andere hete chili pepers te gebruiken.

En als je niet zo tegen die hitte in je mond kan, is er goed nieuws. Je kan capsaicin namelijk ook gewoon als hap-slik-weg supplement kopen.

 

Cafeïne

Iedereen kent cafeïne. Cafeïne is het bestanddeel in koffie dat er voor zorgt dat je energie krijgt.

Maar niet alleen maakt cafeïne je  energieker, het heeft ook een vet verbrandend effect! Daarom hebben bijna alle vetverbanders op de markt cafeïne als ingrediënt.

Er zijn een gigantisch aantal studies gedaan naar koffie.

 

De volgende punten hebben betrekking op de vet verbrandende effecten:

A) Cafeïne versnelt je metabolisme!
B) Caffeine consumptie verhoogt je lichaamstemperatuur, afhankelijk van de dosering.  Als je meer cafeïne neemt, val je meer af.
C)  Cafeïne verbetert ook anaerobe prestaties en het spieruithoudingsvermogen bij de mens. Dit verbetert indirect je workouts , en dus ook hoe snel je vet verbrand.

 

Maar, cafeïne heeft de neiging om het cortisol niveau te verhogen. Dit kan op de lange termijn leiden tot een lagere testosteronspiegel. Als pre-workout supplement heeft het juist een testosteronverhogende werking.

Ten eerste, dit onderzoek laat zien dat hun testpersonen juist meer testosteron kregen, als zij voor hun workout cafeïne tot zich namen. Bij deze studie bleek het cortisol niveau ook verhoogt.

Ten tweede, in deze studie kregen de testpersonen kauwgom met cafeïne. De testpersonen kregen een hogere testosteronspiegel. En, hun cortisol niveau daalde ook.

Cafeïne is dus uitstekend te gebruiken als pre-workout.

Organische koffie is een echte aanrader! Sommige mensen houden niet van koffie. Gelukkig is cafeïne ook als voedingssupplement te verkrijgen.

 

Synephrine

Synephrine komt voor in bittere citrusvruchten. Zoals de bittere sinaasappel bijvoorbeeld.

Dit natuurlijk voorkomend middel is qua structuur gelijk aan catecholamines (adrenaline en noradrenaline). Deze bestanddelen zijn zorgen voor de afbraak van vet cellen.

Omdat zij op catecholamine lijken, heeft synephrine een sterk gelijke uitwerking op het lichaam.

Recent wetenschappelijk onderzoek:

a) Uit dit onderzoekt blijkt dat een dosis van 50 mlg synephrine het metabolisme te kunnen doen toenemen met 65 Kcal in de 75 minuten nadat mensen in rust  het innamen. En ook goed: synephrine deed dit zonder dat de bloeddruk veranderde of het denkvermogen werd aangetast.

b) Deze wetenschappers ontdekten dat synephrine het thermisch effect van eten verhoogde. Dat betekent dat je ietsje meer kan eten wanneer je synephrine consumeert.

c) Een andere studie vond uit dat cafeïne en synephrine elkaars werking verhogen . Het is daarom goed om ze beiden tegelijk te nemen.

d) Deze studie laat dat synephrine een antogonist is voor de A1 en A2 receptoren. Dit zorgt ervoor dat er minder vetcellen worden aangemaakt.

e) In deze studie bleek dat synephrine het tempo van de vetafbraak (lypolise) verhoogt. Ook bleek dat het metabolisme omhoog schoot.

Synephrine heeft genoeg wetenschappelijke basis om als vet verbrander  te boek te staan. Het kan vooral handig zijn tegen dat ” koppige”  vet. Sommige plaatsen zijn nou eenmaal lastiger om vet te verliezen. Dit komt door de hoge dichtheid van de A1 en A2 receptoren. Bij mannen is dit vaak bij de buik (denk aan het welbekende “buikje”) en de onderrug (zwembandjes). Bij vrouwen zitten deze receptoren voornamelijk bij de benen en de billen.

Hoge kwaliteit synephrine bevattende fat burners kan je kopen bij Bol.com

 

 

Yohimbe

Yohimbe is een van de actieve ingrediënten van de Yohimbe-schors. Het wordt ook wel gebruikt als lust-opwekkend middel. Dat komt omdat deze studie laat zien dat het ook een soort van natuurlijk erectie verhogend middel is.

Het wordt soms ook verkocht als testosteron booster. Dit is niet helemaal terecht. Studies laten zien dat yohimbe geen invloed heeft op de testosteronspiegel. (Maar yohimbe zorgde wel voor een grotere penis.. just saying.) Het kan dus prima als natuurlijke afrodisiaca werken.

En de vet verbrandende effecten: yohimble blokkeert de A1 en de A2 receptoren. Daar kan het gebruikt worden in de strijd tegen dat koppige vet waar we het eerder over hadden. Deze studie op mensen laat zien dat wanneer je 21 dagen een yohimbe supplement neemt (2 maal per dag 20mg) je je lichaamsvet met ongeveer 2.2% kan verminderen. In het geval van voetballers gingen zij van 9.3% naar 7.1% lichaamsvet!

Yohimbe moet men op de lege maag nemen. Insuline remt de werking van yohimbe.

Neem geen mega-doseringen van dit middel. Hoge dosissen kunnen leiden tot een verhoogde bloeddruk , cortisol pieken, en kan ook paniekaanvallen veroorzaken in daarvoor gevoelige (test)personen

Als je je geen zorgen maakt over de mogelijke bijwerkingen en wel vaker op een lege maag je workout doet, kan yohimble als voedingssupplement bijzonder handig voor je zijn.

 

Conclusie

Alsjeblieft. Vier wetenschappelijk bewezen vet verbranders die echt werken in mensen. Geen pseudo-wetenschap en vage studies.

Deze vier zijn genoeg om een drastisch verschil in gewicht te werk te stellen. Je moet natuurlijk ook nog wel een beetje op je dieet en je workouts letten. Maar helpen doen ze zeker!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

19 + 10 =