Natuurlijk Testosteron Verhogen vs. Testosteron Vervangende Therapie

Veel mannen, en zeker degene die aan fitness of bodybuilding doen, vragen zich wel eens het volgende af:

Waarom zou ik tijd en moeite steken om mijn hormoonhuishouding, en dan met name mijn testosteronspiegel, te optimaliseren als ik ook gewoon een testosterongel kan kopen?

Dit is inderdaad mogelijk. Maar het optimaliseren van je testosteronproductie op een natuurlijke manier heeft zo zijn voordelen.

Het doel van testosterontherapie en op een natuurlijke manier je lichaam aansporen meer T te produceren is natuurlijk hetzelfde: Je wilt meer T in je lichaam.

Maar, ondanks dat zij hetzelfde doel hebben, bewerkstelligen zij dit op een heel andere manier.

Je Hormoonhuishouding Optimaliseren op een Natuurlijke Manier

Het optimaliseren van je hormoonhuishouding op een natuurlijke manier komt er op neer dat je je algemene gezondheid, de staat van je hormoonhuishouding etc. op peil houdt door genoeg te slapen, een goed voedingspatroon te volgen en aan een  juiste hoeveelheid (kracht)sport doet.

Op deze manier kan je lichaam vrij eenvoudig en snel meer testosteron produceren.

Het hoeft niet heel veel te kosten en kan zelfs gratis als je dat wilt. Ook heeft het geen bijwerkingen.

Je kan bijvoorbeeld zorgen dat je meer slaapt, of bepaalde mineralen, vitamines, kruiden en/of voedingssupplementen nemen die feedback loop van je hypofyse-testikels stimuleren.

Sommige supplementen zorgen dat de berichtgeving tussen je cellen en hormonen efficiënter verloopt. Je kan voedsel eten met een androgene werking. Als je meer goede vetten binnenkrijgt zal dit een positieve uitwerking hebben op je testosteronspiegel. Cholesterol is een precursor voor testosteron, dus meer cholesterol zal waarschijnlijk meer T betekenen.

Er zijn echt honderden manieren/bodyhacks om meer testosteron te produceren.

Wanneer je er genoeg toepast zal je snel dramatische veranderingen in je testosteron spiegel bemerken.

Sommige (huis)artsen en/of Sjonnies van de sportschool met een Phd. van de broscience university zijn van mening dat het niet of nauwelijks mogelijk is om op een natuurlijke manier testosteron spiegel te verhogen. Onderzoek wijst uit dat dit complete onzin is.

Mocht je te horen krijgen van je huisarts of voorgenoemde Sjon dat het onmogelijk is invloed uit te oefenen op je hormoonhuishouding door middel van voeding, slapen of kracht-training, wordt het tijd voor nieuwe arts en een nieuwe John.

Testosteron Vervangende Therapie


Testogel koop je snel online

Testosteron vervangende therapie of hormonen vervangende therapie komt erop neer dat je lichaamsvreemde testosteron neemt.

Dit kan je doen met injecties, gels, zalfjes, sprays en pleisters. Deze testosteron wordt niet door je lichaam gemaakt maar wordt ergens in een laboratorium gesynthetiseerd.

Dit is ook een manier om je testosteron spiegel te verhogen. Het werkt best goed en komt met een heleboel voordelen.

Of je nou je testosteron op een natuurlijke manier wilt verhogen of door het toedienen van exogeen testosteron, het uiteindelijke doel is hetzelfde.

Beiden zorgde voor meer testosteron.

Er zijn wel een aantal bijwerkingen aan testosteron vervangende therapie. Ook kan het vrij prijzig zijn.

Ten eerste, wanneer je exogene testosteron levend zal je lichaam ophouden met testosteron te produceren. de testosteron in je hersenen mee dat er genoeg testosteron is en spoort zo je testikels niet aan om meer testosteron te maken. dit is ook waarom kleine testikels veelvoorkomende bijwerking is.

Ten tweede, je betaalt ongeveer € 300 per maand voor je testosteronkuur. Is afhankelijk van waar je je testosteron vandaan haalt en hoe je het tot je neemt.

Ten derde, testosteron vervangende therapie kan ervoor zorgen dat je natuurlijke testosteronproductie wordt stopgezet. Wanneer je dan opeens ophoudt met je testosteron kuur moet je lichaam zelf weer testosteron gaan produceren. Dit kan even duren of misschien heeft je lichaam daarbij wat hulp nodig.

Veel bodybuilders gebruiken na het kuren ook wel Clomid of andere middelen die de natuurlijke hormoon productie weer op gang helpen. Terwijl andere mensen er niets voor hoeven te doen.

conclusie

Er zijn iets minder risico’s verbonden aan het natuurlijk optimaliseren van je hormoonspiegel. Wanneer je testosterontherapie volgt is het makkelijker om je testosteron spiegel te reguleren en zal je sneller effecten merken dan wanneer je je testosteron  op een natuurlijke manier probeert optimaliseren.

Ook is de natuurlijke manier vaak goedkoper en  beter voor je algemene gezondheid, omdat je meer zou moeten bewegen en beter zal moeten eten & slapen.

Uiteindelijk verschilt het per persoon welke manier wenselijk is. Wij raden jewel aan om zoveel mogelijk te weten komen over de werking van de hormoonhuishouding voordat je begint met het optimaliseren van je testosteron spiegel, op de natuurlijke manier of met synthetische testosteron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

12 − 11 =