Taurine en Testosteron

Taurine en Testosteron

Taurine is een semi-essentieel organisch amino zuur dat in het lichaam gesynthetiseerd wordt uit methione en cysteine. Taurine maakt deel uit van ongeveer 0.1% van het totale lichaamsgewicht.
Wat Taurine interessant maakt is het feit dat het het meest voorkomende vrije aminozuur in de testikels is en dat het super veel voorkomt in moedermelk, waarmee mensen snel groeien.

Zo lijkt het er op dat taurine een heel belangrijke rol speelt in het functioneren van je testikels en je testosteronproductie.

Verder ook het feit dat moedermelk vol zit met taurine, geeft een hint dat taurine belangrijker voor het menselijk lichaam is dan eerst werd gedacht. Moedermelk zit namelijk vol met bouwstoffen die een baby nodig heeft om een grote en sterke man (of vrouw) te worden.

Hieronder volgt nog meer informatie over Taurine, met bijbehorende studies:

Taurine als Testosteron Booster

Taurine werd voor het eerst geïsoleerd en ontdekt in stierenballen in 1827. Voor de duidelijkheid: Taurine is geen stierensperma of stierenplas.

We weten al dat dit aminozuur 50% van alle aminozuren uitmaakt in het hartweefsel. Wanneer het wordt genomen als voedingssupplement verbeterd het significant je doorbloeding en je bloedsomloop, en ontspant het je bloedvaten.

We weten ook dat het een extreem belangrijk aminozuur is wat betreft het functioneren van het zenuwstelsel, het zicht, ontwikkelen en functioneren van spiermassa, ontstekingsremmend etc..

Maar de meest interessant voordelen van taurine zijn gerelateerd aan de bescherming en productie van testosteron.

a) Een aantal studies toonden aan dat taurine testosteronmoleculen beschermt tegen schadelijke oxidanten in de balzak. Taurine beschermt onder andere tegen de schadelijke effecten van: cadmium , nicotine , arsenicum  en doxorubicin

b) Ook lijkt taurine testosteronmoleculen te beschermen tegen de vernietigende effecten van diabetes bij onderzoek op dieren. (studie, studie).

c) In dit onderzoek  zagen de onderzoekers dat wanneer een zwangere rat een dieet dat voor 1% uit taurine bestaat wordt gevoerd, haar nakomelingen een hoger  basisniveau qua testosteronspiegel hebben.

e) De testosteronspiegel werd wel met 180% verhoogt in dit onderzoek waar baby, volwassen en bejaarde ratten op een dieet, bestaande uit 1% taurine, gezet.

f) Dit onderzoek  toont ook aan dat ratten die extra taurine werden gevoed vergelijkbare resultaten hadden. Testosteron (T), luteiniserend hormoon (LH), en follikel stimulerend hormoon (FSH) waren allemaal significant verhoogt.

g) de onderzoekers van deze in-vitro studie toonden de mogelijke werking uit van hoe taurine de testosteronspiegel positief beïnvloed. Het stimuleerde namelijk hCG aangestuurde testosteron productie.

 

Dus, zoals je kunt zien is taurine een super interessant aminozuur, maar er zijn nog wel weinig studies op mensen gedaan. De meeste mensen zijn geen ratten. Wel hebben we een een hormoonhuishouding en lijken onze voortplantingsorganen/functie sterk op elkaar.
Het vele bewijs dat wordt gegeven in de dierenstudies, en het feit dat onze geslachtsklieren vol zitten met taurine, is misschien wel genoeg om te zeggen dat taurine erg pro-testosteron is.

Gelukkig is het ook hartstikke goedkoop om als voedingssupplement te nemen. En enorm veilig en goed getolereerd door je lichaam. Je lichaam maakt dagelijks zelf een beetje taurine aan.

 

Conclusie

Taurine lijkt een aantal hele  interessante voordelen te leveren wanneer het op testosteronproductie aan komt.

Het is effectief in het beschermen van testosteronmoleculen tegen de schadelijke effecten van anti oxidanten. Ook verbetert het de doorbloeding in de testikels en de rest van het lichaam. Taurine stimuleert ook de testosteronsynthese via hCG bij dieren.
Dus, over zijn geheel genomen is het een voedingssupplement met veel potentieel, maar er zijn nog wel meer studies op mensen nodig.

Voor een optimale dosering Taurine, neem 5 gram drie maal per dag. Dit getal krijg je als dierenstudies dosis naar een mensendosis zou vertalen.

Bedankt voor het lezen & als je het een goed artikel vond, please share!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

negen − 1 =