Multivitamines en Testosteron

Multivitamines en Testosteron

Hoe het Corrigeren van Vitamine- en Mineraaltekorten Je testosteronspiegel Significant Kan Verhogen.

Een van de simpelste manieren om je natuurlijke testosteronproductie te verhogen, is er voor te zorgen dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Veel mensen hebben te weinig van een of meerdere vitamines en mineralen. Vaak zijn deze tekorten makkelijk te corrigeren met een goed dieet en een multivitamine.

In het Westen zijn er veel mensen met mineraal en vitaminetekorten. Hieronder volgt een overzicht, met daarachter het percentage hoeveel van de bevolking deficiënt is:

  • vitamine A (35%)
  • vitamine C (31%)
  • vitamine E (67%)
  • vitamine D (74%)
  • vitamine K (67%)
  • choline (92%)
  • kalium (100%!?)
  • calcium (39%)
  • magnesium (46%)…

 

Omdat de gemiddelde jan modaal zo vaak last heeft van vitamine en mineraaltekorten hebben we deze post geschreven. Het is belangrijk om een beetje op te letten hoeveel vitamines en mineralen je per dag binnenkrijgt. De meeste mensen hebben geen idee. Jij wel?

Dit is belangrijk om bij te houden,  omdat je waarschijnlijk wat tekorten hebt.

Orgnische Multivitamine Voor je TestosteronproductieDeze Organische Multivitamine heb je morgen in huis, als je ‘m bestelt voor 23.00!

 

Hoe je vitamine en mineraaltekorten kunt verhelpen

Om de balans tussen vitamines en mineralen weer in orde te krijgen is het belangrijk dat je een gevarieerd en gezond dieet nuttigt. Een goede testosteronproductie begint bij de juiste voedingstoffen.

Om te beginnen wil je van elke groep macronutrienten  (eiwitten, koolhydraten en vetten) wat binnen krijgen. En probeer zoveel mogelijk “echt”  eten binnen te krijgen, in plaats van processed foods.

Voedsel zoals eieren, biologisch vlees,  granaatappels, bessen, avacado’s  etc. Een juist dieet gebaseerd op gezonde en gevarieerde voeding kan al veel doen om je vitamine en mineraaltekorten te verhelpen.

Maar, soms is dat niet altijd genoeg, of is het lastig om genoeg van al deze bouwstoffen binnen te krijgen. Of je wilt er gewoon zeker van zijn dat je geen tekorten hebt. Daarom raden wij aan een multivitamine te nemen

Nog niet overtuigd van het belang van voldoende vitamines en mineralen op je T productie?

 

Vitamines, Mineralen en Testosteron

 

Vitamine A wordt opgeslagen in de testikels (en in nog een aantal andere klieren in het lichaam). Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat wanneer er geen actieve vitamine A in de testikels aanwezig is, de testosteronspiegel stevig daalde. Tegelijkertijd werd er meer estrogeen aangemaakt. Ook werd in een onderzoek waarin 155 mannelijke tweelingen deelnamen, een duidelijk verband gezien tussen de hoeveelheid vitamine A in je bloed en de hoeveelheid testosteron.

In tieners die de pubertijd nog niet hebben bereikt, is een combinatie van vitamine A en ijzer net zo effectief om de pubertijd te starten als hormoonbehandelingen.

Vitamine B complex  bestaat uit 8 verschillende in water oplosbare vitamines. Vitamine B complex speelt een belangrijke rol in de productie van testosteron. Ook heeft het een grote invloed op hoe energiek je je voelt. Wanneer je tekort bent aan een of meerdere B vitamines kan dit leiden tot een stijging van je  estrogeenspiegel, hogere prolactine waarden en minder testosteron. (studie, studie, studie, studie).

Testosteron & Vitamine B Complex Forte - 90 Tabletten - VitaminenVitamine B Complex koop je bij Bol.com

Vitamine C heeft een beschermend effect op je testosteronmoleculen. Dit komt omdat vitamine C een krachtige antioxidant is. Vitamine C zorgt dat er minder cortisol wordt aangemaakt en gaat schade van vrije radicalen tegen. (studie, studie, studie, studie, studie)

Vitame D  genomen in een dosis van 3332 IU’s dagelijks gedurende een jaar leidde tot 25% meer testosteron bij gezonde mannelijke proefpersonen.

Het positieve verband tussen de hoeveelheid vitamine D in het bloed en de hoeveelheid testosteron is ook bij enkele andere onderzoeken vastgesteld. (studie, studie, studie)

 

Noorse Vloeibare Levertraan Olie (480 ml) - Nature's AnswerDeze hoogwaardige levertraan olie is rijk aan Vitamine A, Vitamine D3 en Vitamine E. Met Citroen/Limoen smaak! Koop snel bij Bol.com!

 

Vitamine E Een tekort aan vitamine E leid tot een significante vermindering van LH, FSH en testosteron in onderzoeken op mensen en knaagdieren. Wanneer vitamine E als voedingssupplement wordt genomen stijgen de LH-, FSH- en testonsteronspiegel.

Magnesium De hoeveelheid magnesium die je binnen krijgt heeft directe invloed op je testosteronspiegel, volgens een aantal onderzoeken.  In dit onderzoek, was 10mg/kg magnesium in staat om de hoeveelheid vrije testosteron met 24% te doen toenemen. En hier werd de inname van magnesium positief gerelateerd aan een hoge testosteronspiegel. In dit grote, uitgebreide onderzoek stellen de wetenschappers vast dat “er bewijs bestaat magnesium direct een positieve invloed uitoefent op de anabolische hormoonspiegel, incluis testosteron, bij mannen.”

Calcium is verantwoordelijk voor de afscheiding van neurotransmitters en het signaleren tussen cellen en hormonen. Heel veel is nog niet bekend over de invloed van calcium op de T spiegel, maar in 1976 toonden een aantal onderzoekers aan dat calcium de testosteronproductie in geïsoleerde Ledigcellen stimuleert. In 2009 bleek dat calcium in combinatie met rust niet zorgde voor meer testosteron. Maar, wanneer calcium werd genomen en er wel werd gesport,  hadden de atleten gemiddeld een 18%  hogere testosteronspiegel.

Selenium stimuleert glutanaat. Op deze manier wordt het gerelateerd aan een verhogende testosteronproductie en gezonder (meer, sneller, beweeglijker) sperma. (studie, studie)

Zink heeft een enorme positieve invloed op de productie van testosteron. Wanneer je deficiënt bent aan zink krijg je hormoonhuishouding, en zeker je T productie, een oplawaai. In feite kan zink best een van de belangrijkste micronutrienten zijn voor een goede natuurlijke testosteronproductie.

Zink verhoogt de testosteronspiegel bij atleten en bij gewone, gezonde mannen ( studie, studie), mannen die zink-deficiënt zijn, onvruchtbare mannen en dieren… Ook werd opgemerkt in een onderzoek op  knaagdieren dat een zinktekort kan leidden tot wel 57% meer oestrogeenreceptoren. Dit komt waarschijnlijk door de rol die zink heeft in het aansturen van het aromafase enzym.

Borium is een mineraal dat (nog) niet erg veel als voedingssupplement wordt gebruikt. Het heeft een aantal interessante onderzoeken die het testosteron verhogende effect van borium wetenschappelijk onderbouwen.

In dit onderzoek namen testpersonen 6mg boron dagelijks gedurende 60  dagen. De testpersonen hadden na 60 dagen gemiddeld 29% meer vrij testosteron! In een ander onderzoek werd een week lang aan de testpersonen 10mg boron dagelijks gegeven. Na 7 dagen steeg de hoeveelheid vrije testosteron met met 28%!

Testosteron Viridian Calcium - Magnesium met Boron/Borium

Calcium, Magnesium en Borium (Boron ), Koop Nu Bij Bol.com

Mangaan lijkt direct een GnRH stimulerend effect te hebben in de hersenen. Het zou logisch zijn dat het daarom ook de T spiegel verhoogt. Maar, megadosissen nemen van mangaan is geen goed idee. Mangaan hoopt zich op in het lichaam en wordt giftig voor de hersenen in te grote hoeveelheden. Wanneer er teveel mangaan wordt genomen, heeft dat een slechte invloed op je hormoonhuishouding.

 

Conclusie

Het bovenstaande is een klein lijstje van wetenschappelijke voorbeelden waarom je niet deficient wilt zijn in een aantal belangrijke vitamines en mineralen.

Het eten van een gezond en gevarieerd dieet, en het binnenkrijgen van genoeg vetten, eiwitten en koolhydraten kan bijdragen aan het feit dat je genoeg essentiele vitamines en mineralen binnenkrijgt. Ook zorgt een gevarieerd dieet ervoor dat je lichaam deze voedingstoffen kan absorberen. Bijvoorbeeld, vet-oplosbare vitamines worden niet goed opgenomen door het lichaam als je een vet-arm dieet volgt.

Om je dieet te ondersteunen is het raadzaam een multivitamine te nemen, en nog wat andere vitamines en mineraal supplementen. Maar multivitamines zijn altijd wel een goede prijs-quantiteit-kwaliteit verhouding!.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

7 − 4 =