Knoflook Verhoogt je Testosteron

Knoflook verhoogt TestosteronKnoflook verhoogt je testosteron productie en vermindert de aanmaak van cortisol. Deze ontdekking werd gedaan door onderzoekers van de Universiteit van Kobe, in samenwerking Riken pharmaceuticals. 

Knoflook is wel vaker onderzocht door deze wetenschappers. In de late jaren ’90 publiceerden zij een artikel over de vet verbrandende eigenschappen van knoflook. Dat doet knoflook door de productie van noradrenaline te stimuleren.

 

Dit maal richten de onderzoekers zich echter op de anabolische werking van knoflook, en welke hormonale veranderingen gepaard gaan met knoflookconsumptie.

Knoflook & Testosteron

De Japanners verdeelden de laboratoriumratten eerst in drie groepen.

  • Groep 1: 10% eiwit
  • Groep 2: 25% eiwit
  • Groep 3: 40% eiwit

Daarna werden deze drie groepen weer in twee subgroepen opgesplitst.  De ene helft kreeg gewoon voer, en de andere kreeg knoflookpoeder door hun voeding gemixt. Aan elke kilo voer werd 8 gram knoflookpoeder toegevoegd.

Een gram knoflookpoeder bevatte 5mg diallyldisulfides.

De ratten kregen dit voer gedurende 4 weken. Hierna maten de wetenschappers hoeveel stikstof (lees: eiwit) de ratten hadden behouden.

 

De resultaten

Zij ontdekten dat knoflook niet/nauwelijks effect had bij ratten die maar een kleine of gemiddelde hoeveelheid eiwit kregen. Maar bij de groep die relatief veel van hun calorieen uit eiwit verkreeg,  hadden een veel hogere stikstofbalans.

 

Eiwit, knoflook testosteron

Veel eiwit testosteron met knoflook

 

De corticosteron-waarden in het bloed waren significant lager bij de ratten die knoflook kregen. De onderstaande grafiek laat ook de hoeveelheid testosteron in de testes van de proefdieren zien. Hoe meer eiwit werd genomen, hoe hoger de testosteronproductie – in het geval van de knoflookratten.

Knoflook Testosteron

knoflook stimuleert testosteronproductie
Diallyldisulfide 

De onderzoekers denken dat toename van testosteron iets te maken heeft met het luteïniserend hormoon (LH). Dit hormoon verzendt signalen van de hypofyse naar de testes om de productie van testosteron op gang te brengen.

Zij baseren hun aanname op een experiment waarin zij diallyldisulfide injecteerden bij de ratten, en daarna de LH productie maten. Diallyldisulfide is het actieve bestanddeel van knoflook. Wanneer de ratten diallyldisulfide toegediend kregen, steeg de aanmaak van LH. Hoe meer dialylsulfide de ratten kregen, hoe meer LH zij hadden.

 

The anabolic effect of garlic

De doseringen gebruikt in de bovenstaande tabel zijn interessant. Links zie je de hoeveelheid millimol per liter geïnjecteerde vloeistof. De ratten kregen slecht’s één milliliter geïnjecteerd. Als de bevindingen van de Japanners gegrond blijken te zijn, dan is dialy;disuflide een interessante wetenschappelijke ontdekking.

 

Conclusie

Knoflook verlaagt de concentratie van het stresshormoon cortisol. Het draagt ook bij tot een hogere concentratie stikstof in het bloed, wat weer goed is voor je erecties en het voorkomen van hart & vaatziekten. Ook kan het je testosteronproductie boost geven, vooral als je redelijk veel van je dagelijkse calorieën uit eiwitten verkrijgt. (bodybuilders, letten we even op?).

Het moet wel gezegd worden dat Riken het onderzoek sponsorde.

 

 

Bedankt voor het lezen. Vragen en opmerkingen? Graag in de comments!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =