Cholesterol en Testosteron: Snel Meer T Met Meer Cholesterol

Cholesterol heeft een belabberde reputatie. Dit prachtmolecuul wordt vaak verkeerd begrepen en veel mensen geloven nog steeds dat het consumeren van  cholesterol leidt tot dichtgeslibde aderen.

Daarom hoor je vaak: “hoe minder cholesterol, hoe beter”

maar dat is niet het hele eier-eten. het bewijs cholesterol schade toebrengt aan het lichaam is nogal dun en niet conclusief. Er er zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan die duidelijk laten zien dat de cholesterol niets te doen heeft met het risico op harten vaatziekten.

Maar goed, dit gaat niet over cholesterol maar de invloed van cholesterol op het testosteron spiegel. Hieronder staan een aantal links, zodat je zelf conclusies kan trekken wat betreft cholesterol.

A) Deze uitstekende post van The Art of Manliness laat in detail zien hoe bereid zijn testosteron niveau in 90 dagen verdubbelde door onder andere een dieet met veel vet en veel cholesterol te eten. Na deze 90 dagen verbeterde zijn bloedprofiel dramatisch.

B) In dit artikel van Mark’s Daily Apple wordt de controverse rondom cholesterol uitgelegd. Het laat je ook zien waarom cholesterol helemaal niet zo slecht voor je is.

C) Dit is een zeer uitgebreid onderzoek (8 jaar lopend, kost 415$ millioen, maar dan heb je ook wat!) en het onderzocht de effecten van een dieet met weinig vet en weinig cholesterol. Aan dit onderzoek deden 48,835 testpersonen mee. Wat de onderzoekers uitvonden was dat een dieet laag aan vet en cholesterol het risico op hart- en vaatziekten niet verminderde.

Nu je iets meer van cholesterol begrijpt, zullen we verder gaan waarom het zo cruciaal is voor mannen om een dieet met relatief veel vet en cholesterol te eten, als je je testosteron spiegel op een natuurlijke manier wilt verhogen.

Cholesterol en Testosteronspiegel

Cholesterol is een sterol. Sterolen zijn organische moleculen en komen van nature voor bij dieren, planten en schimmels. Cholesterol is een bouwstof voor steroidhormonen, vitamine D en gal.

Cholesterol is cruciaal om te overleven. Het is zo belangrijk dat wanneer je zelf niet genoeg cholesterol binnenkrijgt via je dieet, je lichaam zelf cholesterol zal aanmaken. Dit gebeurt in je lever.

Cholesterol is aanwezig in ieder van je cellen. En dan voornamelijk in het celmembraan waar het je cellen in de mogelijkheid geeft om berichten naar elkaar te sturen.

Cholesterol komt ook heel erg veel voor in de hersenen en is zeer belangrijk voor de complexe processen die zich daar afspelen.

dit is waarom cholesterol zo belangrijk is voor je testosteron productie:

Cholesterol is een precursor voor al je geslachtshormonen, en dus ook voor testosteron.

Het laatste deel van de testosteronsynthese is simpelweg wanneer luteïniserend hormoon (LH) de Leydigcellen aanspoort om cholesterol om te zetten naar testosteron. Dit gebeurt binnen in je ballen.

Je zou kunnen zeggen dat cholesterol een soort van baby-testosteron is.

Het komt ook niet als een verrassing dat een aantal onderzoeken hebben aangetoond meer cholesterol leidt tot meer testosteron. (onderzoek, onderzoek, onderzoek, onderzoek, onderzoek)

Anders gezegd: het volgen van een dieet met weinig vet en weinig cholesterol zal weinig doen om je risico op hart en vaatziekten te verminderen. Maar het zal zeker helpen om je testosteron spiegel een flinke duik te laten nemen.

Aan de andere kant,

Een dieet met relatief veel gezonde vetten en cholesterol, tezamen met minder voorbewerkte  (eenvoudige) suikers, zou je waarschijnlijk helpen om je bloedprofiel te verbeteren en tegelijkertijd de testosteronspiegel te verhogen. Zoals dit al bij veel andere mannen het geval is geweest.

Conclusie

Eet meer dan genoeg gezonde vetten en maak je niet al te druk over hoeveel cholesterol je binnen krijgt. Cholesterol en gezonde vetten zijn niet de echte oorzaken van hart- en vaatziekten en de moderne wetenschap heeft dat recent aangetoond.

Vroeger waren low-fat diëten hartstikke in de mode. Tegenwoordig zie je een heel ander patroon, waarin vetten een veel belangrijkere rol spelen.

Cholesterol is absoluut cruciaal voor je. Het is namelijk de precursor voor alle geslachtshormonen en beschermt de uiterste lagen van elke cel en je lichaam.

Als je niet genoeg cholesterol je dieet binnenkrijgt, moet je lever het synthetiseren om je in leven te houden.

*de schrijvers van testosteronman.nl zijn geen artsen maar hebben gewoon een gezonde interesse in testosteron. Alles wat je op het internet leest dan met een korreltje zout moet worden genomen. Zelfs onze artikelen. Daarom raden wij aan om je eigen onderzoek te doen en zou je eigen conclusies te trekken. Wij helpen alleen maar met informatie verstrekken.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =