Borium & Testosteron: Een Spoor Element Met Enorm Veel Voordelen

Borium TestosteronboosterBorium is een spoorelement dat niet heel bekend is bij het grote publiek. Er is niet zo heel veel borium op aarde. Het komt namelijk uit de ruimte.

Vandaag kijken we nader naar Borium (ook wel bekend als boron) en waarom dit mineraal zo belangrijk is voor mannen.

Borium als Testosteron Booster

Borium is afkomstig uit de ruimte. Het komt niet van nature voor op aarde. Het komt hier terecht wanneer meteorieten op aarde inslaan

Dat gezegd hebbende, borium speelt nog wel een belangrijke rol voor het leven op aarde.

Het zorgt voor sterke celwanden en het lijkt een rol te spelen in ons voortplantingssysteem.

En omdat het alleen op aarde komt via meteorieten, kan het alleen in de aardkorst worden gevonden.

En doordat de afgelopen jaren de landbouw veel intensiever is geworden, raken de akkers uitgeput. De hoeveelheden mineralen in groente liggen veel lager dan 50 jaar geleden.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien hoe belangrijk dit spoorelement is:

A) Dit onderzoek door Naghii et al. nam 8 gezonde mannelijke testpersonen en gaf hen 10mg borium bij het ontbijt gedurende 7 dagen.

Na deze week werden hun hormonen weer gemeten. De mannen hadden 28% meer testosteron en wat misschien nog indrukwekkender was, is dat concentratie oestrogeen 39% lager was.

De concentratie DHT (dihydrotestosteron) nam ook toe, en alle biomarkers die ontstekingsreacties aantonen namen af.

SHBG (seks hormoon bindend globuline) in het bloed nam significant af, wat de grote toename in vrij testosteron zou verklaren.

Borium doet zo´n beetje alles dat je van een testosteron booster kan wensen. Het zorgt voor meer testosteron en DHT, terwijl het ook zorgt voor minder oestrogeen en SHBG.

Borium is goedkoop om als voedingssupplement te nemen. Niet veel mensen gebruiken het als een testosteron booster omdat er (nog) geen bodybuilders op de verpakkingen staan..

Maar de bovenstaande studie is niet het enige onderzoek dat op mensen is verricht wat betreft borium:

B) Dit onderzoek door Miljkovi et al. onderzocht de uitwerkingen van borium suppletie op de vitamine D spiegel. Maar ze maten ook de hormoonwaarden in het bloed van hun testpersonen.

13 gezonde mannelijke testpersonen namen 6mg borium bij hun ontbijt gedurende 60 dagen. De hormoonwaarden werden op de 1e en de 60e dag gemeten.

Na 60 dagen zagen de onderzoekers dat borium suppletie de testosteronspiegel van hun testpersonen met wel 29,5% deed toenemen!

Dat is behoorlijk inspirerend.

Boriom Boor Testosteron

Voor zon 5-6 euro heb je al een potje.

conclusie

Borium is zonder twijfel een van meest effectieve mineralen als je je testosteron wilt boosten, en je de hoeveelheid oestrogeen in bloed wilt verminderen.

Twee onderzoeken op mensen hebben de uitwerkingen van borium suppletie op de hormoonwaarden in het bloed. Beide onderzoeken toonden een toename van zo´n 30% in vrij testosteron. En dan niet te vergeten dat borium ook de oestrogeenspiegel doet dalen met bijna 40%.

Wat ons betreft zijn 2 wetenschappelijke onderzoeken met identieke resultaten genoeg om aan te tonen dat borium een wetenschappelijk bewezen testosteron booster is, met een oestrogeen blokkerende werking.

Je kan borium het beste online kopen, aangezien het niet veel verkocht wordt in Nederland. Supercheapo, met zink, calcium en magnesium bij bol.com

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 × vijf =