Prolactine te hoog? 6 Manieren Om Je Verhoogd Prolactine Te Verlagen

prolactine testosteron Prolactine is een hormoon dat de productie van melk in werking stelt bij zwangere vrouwen, maar geloof het of niet, de meeste mannen hebben ook last van veel te hoge prolactine waarden. En wanneer je prolactine te hoog is, zal je daar problemen van ondervinden.

Dopamine en prolactine zij met elkaar verbonden in een negatieve terugkoppeling. Dopamine zorgt voor motivatie om dingen te doen. Het lichaam scheidt dopamine af als `beloning` voor gedrag. Prolactine remt je weer af.

Een hoge prolactine spiegel verlaagt je libido en je testosteronspiegel. Te veel prolactine word ook geassocieerd met gynaecomastie (borstvorming bij mannen).

Te Hoog Prolactine Symptomen

Symptomen Mannen

 • Lagere Testosteronspiegel
 • Impotentie
 • Geen/minder zin in seks
 • Wisselende stemming/depressie
 • hoofdpijn
 • Onvruchtbaarheid
 • Gewicht aankomen
 • Borstvorming (man boobs, gynaecomastie)
 • Minder goed zien
 • Geen motivatie

Symptomen Vrouwen

 • Geen/minder zin is seks
 • Snel geïrriteerd raken,
 • Symptomen van menopauze, ook als er genoeg oestrogeen is.
 • Geen/minder zin in seks
 • Wisselende stemming/depressie
 • Hoofdpijn
 • Onvruchtbaarheid/onregelmatige menstruatie
 • Gewicht aankomen
 • Minder goed zien

 

Vandaag gaan we een kijkje nemen naar hoe je , aan de hand van wetenschappelijke studies,  je prolactine waarden kunt verlagen

1. Ashwagandha

 

Vitotaal® AshwagandhaAshwagandha is een kruid dat het meest wordt gebruikt als adaptogeen. Dat betekent het dat het zorgt voor minder stress.

Maar dat is niet alles wat Ashwagandha te bieden heeft.

Dit onderzoek toonde aan dat suppletie met 5 gram Ashwagandha dagelijks gedurende 3 maanden de testosteronspiegel met wel 40% verhoogde. De testpersonen waren gezonde mannen.

En ook werd wetenschappelijk aangetoond dat Ashwaganda de prolactine waarden met zon 15% deed afnemen.

Nou is 15% een bescheiden hoeveelheid. Maar, samen met 40%! meer testosteron en het feit dat Ashwagandha een enorm voedingstof rijke superfood is, wordt het als snel duidelijk dat suppletie met Ashwagandha het zeker waard is.

2. Neem Vitamine E

 

Vitamine E wordt sterk geassocieerd met een verhoogde spermaproductie, en er zijn ook aanwijzingen voor dat het de testosteronspiegel kan verhogen.

En vitamine E heeft nog veel meer voordelen, zoals het feit dat het een krachtige antioxidant is in het lichaam.

En dan dit onderzoek, waar 300mg´s vitamine E dagelijk gedurende 8 weken, de prolactine waarden met wel 69% deed dalen, vergeleken met een placebo.

Dat is echt heel veel minder. De sterkste medicijnen op doktersrecept doen het niet veel beter.

De beste manier om natuurlijke vitamine E door suppletie te verkrijgen is zonder twijfel het nemen van een combinatie van natuurlijke tocopherolen.

Pas op voor synthetische vitamine E: synthetische vitamine E wordt gemaakt petrochemische producten. Koop ook geen `natuurlijke` vitamine E dat uit sojaproducten wordt gewonnen.

3. Boost je Dopamine

Een optimale dopaminespiegel heeft een aantal voordelen voor mannen:

Ten eerste, het stimuleert de testosteronproductie.

Ten tweede, het stimuleert de afscheiding van groeihormoon.

En ten derde, als je over veel  dopamine beschikt, is het waarschijnlijk dat je ook minder prolactine hebt.

Dus zonder twijfel is dopamine een van de neurotransmitters waar je meer van wilt hebben, als man zijnde. Hier zijn een aantal manieren om dat op een gezonde, natuurlijke manier te doen.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer een man een orgasme heeft, de prolactine waarden stijgen en de dopaminespiegel daalt. Dit is ook waarom je (even) geen zin in seks hebt nadat je een orgasme hebt gehad.

prolactine te hoog testosteron

Maar, wanneer een man een natuurlijke hoge dopamine spiegel heeft en weinig prolactine, dan heeft hij maar veel minder tijd nodig om bij te komen van een orgasme. Aan de andere kant, als je chronische hoge prolactine waardes hebt, zal dat onder andere nadelig zijn voor je libido en je testosteronproductie.

 

4. Neem Vitamine B6

 

Vitamine B6 TestosteronVitamine B6 is een essentieel onderdeel van het vitamine B complex.

Het heeft meerdere functies in het menselijk lichaam. De belangrijkste misschien wel is de essentiële rol die het speelt bij de productie van testosteron.

Maar, vitamine B6 is niet alleen gunstig voor je testosteron.

Dit onderzoek toonde aan dat één dosis van 300mg vitamine B6 pyridioxine de concentratie groeihormoon significant doet stijgen.  Tegelijkertijd zorgt het voor een scherpe afname van de hoeveelheid prolactine. 

Als je besluit vitamine B6 als voedingssupplement te nemen, dit hoogwaardige supplement vitamine B6 pyridoxine is gelijk aan degene gebruikt in het onderzoek.

5. Krijg Genoeg Slaap

Goed slapen is zonder twijfel een van de beste manieren om je prolactine spiegel in de juiste balans te brengen.

Er zijn een aantal redenen hiervoor. Meer en een betere kwaliteit van slapen is gunstig in veel gebieden die een verband hebben met minder prolactine.

Zoals: Meer testosteron, meer dopamine, minder oestrogeen, meer groeihormoon, etc.

Dit onderzoek bevestigt dat een betere slaapkwaliteit de prolactine waarden doet afnemen.

 

6. Neem Genoeg Zink

Orthica - Tri Zink 25 - 60 Capsules - MineralenZink is een van de belangrijkste voedingsstoffen benodigd voor een gezonde testosteronproductie. Het is alom bekend dat een tekort aan zink de testosteronspiegel compleet sloopt.

Wat de meeste mensen niet weten is dat zink ook de concentratie prolactine snel kan verminderen.

In dit onderzoek namen testpersonen 25, 37,5 en 50 mg zink. De concentratie prolactine werd gemeten gedurende 2 uur, met intervallen van 10 minuten.  De mannelijke testpersonen hadden wel 50% minder prolactine na slechts 2 uur.

Als je besluit een zink supplement te nemen, zorg er dan voor dat je zink-orotaat neemt. Zink-orotaat wordt het best door je lichaam geabsorbeerd.

Conclusie

 

Hoge prolactine waarden zijn niet gunstig voor een man. Het zorgt voor een aantal vervelende bijwerkingen zoals minder testosteron, motivatieproblemen en zelfs borstvorming bij mannen.

Het is niet ongewoon dat mannen hoge prolactine waarden hebben, vandaag de dag.

Gelukkig is het redelijk eenvoudig om je prolactine natuurlijk te verlagen. Bepaalde voedingssupplementen, vitamines, mineralen en genoeg slapen kunnen al een heel verschil maken.

Kanttekening: Mocht je echt een hele hoge prolactine waarden hebben, ga dan naar je huisarts toe.

Bedankt voor het lezen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 9 =