De Beste (Goedgekeurde) Behandelingen En Medicijnen Tegen Haarverlies Van 2016

 

1 op 4, dus 25% van alle mannen zal zijn haar beginnen te verliezend, voordat ze 30 jaar oud zijn. Naarmate de leeftijd vordert, zullen steeds meer mannen last krijgen van deze aandoening: klassiek mannelijke kaalheid. Ook wel androgenetische alopecia genoemd.

Haar verlies kan vervelend zijn. Maar iedereen heeft een andere ervaring. Sommige mensen maakt het niet zoveel uit of ze kaal worden, terwijl anderen juist alles aan doen, om een harder groeien of hun haar te behouden.

Gelukkig zijn er in anno 2015 een aantal wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen, en zijn er nog een aantal in ontwikkeling.

Daarom hebben we een lijstje gemaakt van de beste (goedgekeurde) behandelingen tegen kaalheid van 2016. En daarna bespreken we nog kort wat experimentele behandelingen, in het tweede deel van dit artikel.

Vergeet niet, wij zijn geen artsen, maar laten je alleen weten wat er mogelijk is op gebied van haarverlies en haargroeimiddelen. Overleg dus eerst altijd met je arts voordat je aan een behandeling begint. Je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid.

 

 

De Beste (Goedgekeurde) Medicijnen Voor de Behandeling Van Kaalheid Van 2016

 

Er bestaat veel onduidelijkheid over goede behandelingen tegen androgenetische alopecia. Veel fabrikanten slaan een slaatje uit mannen met haarproblemen, en verkopen niet-werkende baggerproducten aan de onwetende consument. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met haargroeimiddelen waarvan de werking is bewezen door 1) wetenschappelijk onderzoek en 2) gebruikerservaringen.

Hier alvast een lijstje met twijfelachtige haargroeimiddelen,

 • Alpecin shampoo
 • Laserhelmen (LLT) tegen kaalheid
 • Anti-oxidanten en vitaminesupplementen
 • Biotin

 

Klassiek mannelijke kaalheid wordt veroorzaakt door de verhoudingen van PGE2/PGD2 die uit balans raken onder invloed van het mannelijk geslachtshormoon DHT. Wanneer je de DHT verwijderd uit je lichaam, zal je haar weer teruggroeien, of stoppen met uitvallen. Soms vertraagd het wegnemen van DHT de progressie van androgenetische alopecia slechts.

We beginnen met het bespreken van de ” Grote Drie”  Dit regime is al jarenlang het beste behandeling die je momenteel kan gebruiken. Het is een combinatie van finasteride, minoxidil en ketonozacol.  Deze medcijnen richten zich ieder verschillend op een deel van het hele haarverliesprobleem. Een combinatiebehandeling werkt altijd beter dan een enkele behandeling.

Laten we beginnen met:

 

1. Finasteride (Propecia, Proscar)

 

Propecia Finasteride kopen Je hebt er misschien al eens van gehoord. Finasteride is nog steeds het meest gebruikte en effectiefst goedgekeurde medicijn tegen klassiek mannelijke kaalheid in 2016. Het is niet geheel onomstreden. In de afgelopen jaren is het in een negatief daglicht komen te staan doordat het mogelijk seksuele bijwerkingen zou hebben. Finasteride remt namelijk de aanmaak van een belangrijk mannelijk geslachtshormoon:  dihydrotestosteron (DHT). Dit hormoon is verantwoordelijk voor voor onder andere: normaal seksueel functioneren, libido, groei van lichaamsharing, alsook baardgroei. Helaas speelt het ook een rol in de kwaal die wij  klassiek mannelijk haarverlies noemen.

Propecia is alleen op recept verkrijgbaar. Je kan een recept krijgen bij je huisarts, of bij hier.

Wat is finasteride?

Finasteride is een 5α-reductase inhibitor, en 5α-reductase is een enzym dat testosteron omzet naar DHT (dihydrotestosteron).

als je haarzakjes op je hoofd gevoelig zijn voor DHT, dan zullen ze beginnen met verschrompelen.ze worden steeds zwakker en minder goed in staat om sterke haren te produceren. Je haar begint dus steeds dunner en wordt er te worden totdat ze zo klein worden, dat ze nauwelijks nog kan zien met het blote oog. Dit proces heet klassiek mannelijke kaalheid.

Propecia remt de aanmaak van dit hormoon met ongeveer 70%.

bij X procent van de mannen vertraagt het alleen het haaruitval, bij X procent van de mannen stopt het de haaruitval, en bij X procent van de mannen her groeit het haar. Dit is wanneer je alleen maar Finasteride gebruikt, zonder enige supplementaire behandelingen.

Waar kan ik finasteride kopen?

proscar kopen finasteride

Proscar is goedkoper dan finasteride op de lange termijn, maar je moet wel zelf de pillen in stukjes snijden met een pillensnijder. Klik op de afbeelding voor meer informatie over Proscar

Je kan het op recept halen bij de apotheek of online. Het is verstandig om naar de huisarts te gaan, als je een recept wil hebben voor Propecia.  Als dat op de een of andere manier niet kan of niet lukt, kun je hier ook online recept aanvragen. Om geld te besparen kan je ook Proscar kopen. Proscar wordt voorgeschreven voor BPH, en heeft de zelfde actieve stof, finasteride. Het verschil tussen Proscar en Propecia is de sterkte, en de marketing.

Proscar bevat 5mg finasteride per pil , en Propecia 1 mg.

Als je Proscar koopt, en deze tabletten door middel van een pillensnijder in 4-en snijd, bespaar je behoorlijk wat geld op den duur.

Het nadeel van het snijden van pillen is dat de beschermende coating niet meer werkt. Je kan dus wat van de actieve stof op je handen krijgen. Zo loop je het risico andere mensen te ” besmetten”  met finasteride. Dit is onverstandig, vooral bij zwangere vrouwen. Was dus goed je handen als je pillen snijd, en als je helemaal geen risico wilt lopen, koop dan de originele Propecia pillen.

Hoe gebruik ik finasteride?

Finasteride is een pil die het dagelijks inneemt . Het is niet erg als je een dag overslaat, want Propecia blijft ongeveer een week een systeem.sommige mannen nemen het om de dag. Of ze hebben een schema zoals maandag, woensdag, vrijdag. Dit beïnvloedt de effectiviteit van Propecia niet of nauwelijks, maar het scheelt wel in de kosten en de hoeveelheid mannelijk hormoonremmers die in je lichaam stopt.

Hoe lang duurt het voordat ik voor resultaten zien van finasteride?

Sommige gebruikers zagen al na drie maanden enige her groei van haar, maar andere mannen hebben vaak 12 maanden nodig, of zelfs twee jaar, om een goed resultaat te zien van Propecia.

Conclusie

Finasteride is een medicijn dat goedgekeurd is voor behandeling door de Amerikaanse RVA en de Europese ??? Het is op dit moment het beste medicijn voor haar verlies dat verkrijgbaar is. Finasteride werkt zeer goed wanneer het aankomt op het tegengaan van haar verlies, en heeft een kleine kans op bijwerkingen. Als je van plan bent om Propecia gaan gebruiken, overlegden eerst met je dokter.

 

 

3. Minoxidil (Rogaine/Regaine)

 

regaine minoxidil rogaine kopen online

Minoxidil is verkrijgbaar in de sterkte van 2% tot 5%, en als vloeistof of als schuimversie. De verpakking waarom “for women” op staat is slechts voor de marketing. De actieve ingrediënten zijn hetzelfde.

Het tweede lid van de grote drie, en ook een effectief middel tegen haar verlies is minoxidil. Minoxidil was oorspronkelijk een orale medicatie tegen een hoge bloeddruk. Na verloop van tijd begonnen de patiënten haargroei te rapporteren. Overal. Zo werd ontdekt dat topische minoxidil een effectief middel was tegen kaalheid.  Minoxidil is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en de Europese Unie voor de behandeling van kaalheid en haarverlies bij mannen en vrouwen.

Wat minoxidil doet, is het stimuleren van je haar zakjes om weer te gaan groeien. Niet alleen op je hoofdhuid, maar overal op het lichaam waar je het aanbrengt. Je kan dus ook je baardgroei stimuleren met minoxidil, als het op je wangen smeert.  borsthaar. Je vriendin’s bovenlip. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Er zijn een aantal theorieën over de werking van minoxidil, maar de het precieze mechanisme van actie is steeds onderwerp van debat. Het werkt in ieder geval niet door het remmen van de aanmaak van mannelijke geslachtshormonen. Het heeft überhaupt geen invloed met je hormoonhuishouding, wat het risico op seksuele bijwerkingen sterk verminderd.

Hoe gebruik ik minoxidil?

Dien een milliliter minoxidil vloeistof (of een keer drukken op je schuim-dispenser, als je de schuimversie gebruikt.) toe over je gehele schedel, twee keer per dag. Laat tenminste 8 uur tussen je applicaties in zitten. De applicatie van minoxidil kost je misschien 1 a 2 minuten per dag.

Sommige gebruikers prefereren maar één keer per dag minoxidil aan te brengen. Topische applicatie van minoxidil geeft het een heeft een halfwaardetijd van 22 uur. De fabrikant van  minoxidil claimt dat rogaine/regaine minder effectief zou zijn als je het maar één keer per dag gebruikt.

Waar kan ik minoxidil kopen?

Bij de drogist, of bij de apotheek. Of online. Je hebt geen recept nodig voor minoxidil.

Welke vorm van minoxidil is beter, de schuimversie of de vloeibare versie?

Beiden zijn even effectief. De vloeibare vorm van Linux deal is meestal goedkoper, maar het schuim is makkelijker en sneller aan te brengen. Ook loop je bij het beschrijven minder kans dat de kippenlever uitloopt, en of over je gezicht loopt, of vlekken maakt in ieder keren.

Werkt minoxidil alleen op het achterhoofd?

Volgens de verpakking werkt het alleen maar op de achterkant van het hoofd (vertex).  Werkte ook aan de voorkant van mijn haarlijn, zoals bij de slapen/inhammen? Jazeker. Maar het onderzoek was slechts gericht op het achterhoofd. Daarom kan het alleen worden geadverteerd als medicijn tegen haar verlies op de kruin.

Welke merken van minoxidil bestaan er?

Er zijn meerdere producenten van minoxidil, waar je uit kan kiezen. De meest bekende is zonder twijfel Rogaine, bekend als Regaine hier in Europa.

Welk minoxidil product kan ik het best gebruiken?

in 1980 was kippenborst het eerste merk dat de gepatenteerde technologie om kippenlever als plaatselijke behandeling voor mannelijke kaalheid op de markt bracht.

Nadat hun patent verliep in de vroege jaren 90, kwamen er steeds meer nieuwe generieke merken van kippenlever behoort. Dit zorgde voor sterke prijsdalingen.

De schuimversie is net zo effectief als de vloeibare variant. De meeste mensen vinden de schuivers gemakkelijker  en sneller aan te brengen, maar dat hangt af van je persoonlijke voorkeuren.

Minoxidil is verkrijgbaar in verschillende sterktes, de 2% en 5% variant komen het meest voor.  De 5% vorm is effectiever, maar heeft ook meer bijwerkingen.

Bijwerkingen van minoxidil

Vaak voorkomende bijwerkingen van topische applicatie

 • brandend gevoel of irritatie van de ogen ” droge ogen”
 • Jeuk, roodheid of irritatie van het behandelde gebied
 • Ongewenste haargroei elders op het lichaam (denk aan baard of snorharen, of een mono-brauw)

Raadpleeg een arts wanneer je de volgende symptomen herkent:

 • ernstige allergische reacties: uitslag, jeuk, ademhalingsproblemen, een benauwd gevoel in je borst, of het opzwellen van de mond, lippen, tong of het gezicht)
 • pijn in de borst
 • duizeligheid
 • flauw vallen
 • tachycardia (versnelde hartslag)
 • plotselinge en onverklaarbare gewichtstoename
 • opzwellen van de handen en voeten

Tijdelijk ietsje meer haarverlies is een normale bijwerking van minoxidil. Dit is een goed teken. De oude, zwakke haartjes worden vervangen door nieuwe, sterke en gezonde haren.

Conclusie

Minoxidil is een veilig en krachtig product zonder enige kans op seksuele bijwerkingen. Minoxidil is het twee na beste middel tegen haar verlies dat goedgekeurd is door de FDA en de Europese Unie.

je moet je minoxidil wou blijven gebruiken, als je eenmaal aan begonnen bent. Als je meer van behandeling stopt, zou je al je haar dat je hebt er het terug gegroeid met minoxidil weer verliezen. Minoxidil werkt beter in combinatie met 5α-reductase inhibitor zoals Propecia. Dermarollen kan de effectiviteit van minox nog verbeteren, maar daar later in dit artikel meer over.

 

3. Ketoconazol, (Nizoral)

 

Nizoral Shampoo Ketoconazol Haarverlies Kaalheid Androgenetische Alopecia

In Nederland is Nizoral op recept verkrijgbaar, en niet altijd makkelijk te vinden. Online bestellen is daarom het handigst.

Nizoral, of eigenlijk ketoconazol, is het derde onderdeel van de meest effectiefste strategie om haar verlies tegengaan, die ook wel de “grote drie”  wordt genoemd.  Nizoral is een anti-schimmel & anti-roos shampoo, die wordt gemaakt door Janssen Farmaceuten.  Nizoral wordt verkocht als een anti-roos en anti-schimmel shampoo.

Na verloop van tijd hebben een aantal onderzoeken aangetoond dat het actieve ingrediënt (ketoconazol) in staat is om haar verlies tegen te gaan, en zelfs te hergroeien, bij mannen die last hebben van klassiek mannelijke kaalheid.  DE werking van ketonocazol is drievoudig:

 • Het werkt ontstekingsremmend
 • Het vertraagt de aanmaak van sebum
 • Het heeft een (lichte) anti-androgene werking.

Ketonocazol shampoo is niet zo krachtig als finasteride of minoxidil. Omdat het wetenschappelijk bewezen is dat het helpt tegen haar verlies, is het een uitstekende toevoeging aan je arsenaal van medicijnen tegen kaalheid..

Nizoral is verkrijgbaar in twee verschillende versies: een procent ketoconazol werd goed in combinatie met minoxidil en Finasteride. Zonder twijfel is Nizoral (of elke andere shampoo die ketoconazol bevat) de beste shampoo tegen haar verlies dat vandaag de dag beschikbaar is.

 

Hoe gebruik ik ketoconazol?

Over het algemeen kan je de 1% versie dagelijks gebruiken, en de 2% versie twee keer per week. Maak je haar nat en breng de shampoo aan op je schedel. Laat het 5 minuten intrekken. Was daarna zorgvuldig alle shampoo uit je haar. Kijk op de verpakking voor de exacte instructies.

Laat het niet langer dan 5 min op je hoofd zitten. sommige mensen rapporteren een geïnjecteerde hoofdhuid doordat zij te lang of voor hun een te sterke versie van ketoconazol gebruiken.

 

Kan ik beter de 1% of de 2% versie kopen?

Dat maakt niet zoveel uit. Ze zijn beide even effectief. In de Verenigde Staten vereist de 2% een recept. In de meeste Europese landen zijn beide sterktes  vrij verkrijgbaar.

wat zijn de bijwerkingen van ketoconazol?

Bijwerkingen kunnen zijn: een milde imitatie van de hoofdhuid, of een branderig gevoel waar de shampoo is aangebracht. Kijk hiervoor meer informatie.

Hoe lang voordat ik resultaten zie?

Nizoral werkt het best als je het samen neemt met Finasteride en minoxidil. Verwacht niet teveel van wanneer je het op zichzelf staand gebruikt.stop ook niet mis je gebruik van Finasteride en minoxidil om te kijken hoe goed het op zichzelf werkt.

Conclusie

Het gebruik van ketoconazol alleen waarschijnlijk geen enorme verbeteringen laten zien op haargebied. Desalniettemin is het de enige shampoo die echt bewezen is haar te hergroeien. Het is niet duur, en een uitstekende aanvullende behandeling in je regime tegen kaalheid.

 

Welke (experimentele) behandelingen tegen haarverlies heb je nog meer?

 

Er zijn ook een aantal andere alternatieve behandelingen tegen mannelijke kaalheid, die bewezen zijn te werken. Deze medicijnen hebben allemaal hun voor- en nadelen. Sommige zijn moeilijk verkrijgbaar, hebben een hogere kans op bijwerkingen of hebben nog te weinig onderzoek om de werking te ondersteunen. En sommige zijn zijn nog in ontwikkeling, of zijn helaas nooit officieel op de markt gebracht.

1. Dutasteride ( Avodart)

 

Dutasteride is een duale  5-α reductase inhibitor. Dutasteride wordt verkocht onder de merknaam Avodart. Fabrikant hiervan is Glaxo SmithKline. Dutasteride wordt voornamelijk gebruikt om een goedaardig vergrote prostaat te behandelen (BPH, benigne prostaat hyperplasie)

Avodart is in essentie sterkere versie van Propecia. Het vermindert DHT-waarden meer dan Propecia. Omdat het sterker werkt, heeft het ook een verhoogde kans om bijwerkingen te veroorzaken. Het remt namelijk de werking van type I en ook type II 5-α reductase. Finasteride remt alleen type II.

Om Avodart te krijgen, zou je je arts zwaar moeten overtuigen om een  recept uit te schrijven. wij hebben persoonlijk geen ervaring met dit medicijn. Als je denkt dat je haar los extreem agressief is, en een zeer negatieve invloed heeft op je leven,buiten is met je arts.

Ondanks dat Dutasteride beter werkt dan Finasteride, is het veel en veel riskanter. Het is zeker aan te raden eerst Finasteride proberen, en als dat niet werkt, in overleg met je arts te switchen naar Dutasteride.

 

2. RU58841

 

RU58841 is een experimenteel medicijn dat ooit werd ontwikkeld voor de plaatselijke behandeling van klassiek mannelijke kaalheid, acne, en overbeharing (hirsutuisme).

Omdat dit medicijn plaatselijk wordt aangebracht, zou het geen systeem is de bijwerking hebben zoals onder alle behandelingen dat wel hebben.

Hoe RU58841 werkt dus niet door het afremmen van de productie  DHT, (zoals Finasteride, Dutasteride en in mindere mate, ook ketoconazol.). RU58841 zorgt ervoor dat DHT niet meer aan je haarzakje kan binden. Het blokkeert namelijk de androgeenreceptor bij het haarzakje. Doordat RU58841 makkelijk aan die receptor bindt dan DHT, beschermt RU58841 je haarfollikel dus tegen de schadelijke invloed van DHT. Het mooie is ook dat het ook je testosteron blokkeert.

Ondanks dat de binding van DHT grotendeels verantwoordelijk is, heeft testosteron ook een (kleinere) invloed op mannelijk kalen. Zo werkt RU58841 theoretisch beter dan finasteride.

Er bestaat veel onduidelijkheid over waarom RU58841 niet verder is ontwikkeld voor haarverlies. RU58841 is al geruime tijd populair onder bezoekers van haarlosfora. Een google images search geeft het volgende weer: RU58841 resultaten.

Vandaag de dag is RU58841 alleen nog maar verkrijgbaar voor “wetenschappelijk onderzoek” doeleinden . Je kan kan het dus (voor onderzoeksdoeleinden) bestellen op een aantal websites.

Thekaneshop.com verkoopt RU58841 in poedervorm en alsook in een kant-en-klare oplossing.

 

3. Dermarollen

 

De dermaroller is een kleine plastic roller met een aantal kleine naaldjes. meestal van titanium. Je hebt ze ook als automatische variant, de dermapen.

Origineel wordt de dermaroller ontwikkeld als een product voor huidverzorging. Het heeft namelijk een goede werking tegen rimpels en littekens (vooral littekens van acne, met 34 van 36 patienten met uitstekend resultaat).

Dermarollen veroorzaakt namelijk kleine sneetjes in je huid. Doordat dit deel beschadigd van je huid beschadigt wordt, zal je lichaam het weer gaan repareren. Je oude huid, wordt vervangen door nieuwe huid. Je regenereert jezelf. (Zo zou je kunnen stellen dat dit de meest natuurlijke oplossing is tegen haarverlies, littekens en rimpels)

Tijdens dit herstelproces komen er aantal groeifactoren vrij. Er ontstaat zo ook een optimale situatie voor haarzakjes om te groeien.

Minoxidil en Dermarollen

Toen kwam een onderzoek dat bevestigde dat wanneer je dermarollen in combinatie met minoxidil gebruikt, dit leidt tot meer haargroei.

Als je het in combinatie met minoxidil gebruikt, kan je het beste eenmaal per week dermarollen. . Breng de minoxidil niet direct na het Dermarollen aan. De effectiviteit van minoxidil wordt vergroot door dermarollen.

Dermarollen en groeifactoren

In het verleden hebben leden van verschillende haarlosforums op het internet geëxperimenteerd met dermarollen als behandeling op zichzelf. Dit heeft resultaat geboekt, en kan je vinden in deze (enorme) thread.

Wanneer je hard genoeg druk tot je bloed ziet, stimuleer je de groeifactoren die van belang zijn voor de hergeboorte van haarzakjes, hair-follicle neogenisis. Zie  ons artikel over dermarollen, PGE2 en PGD2 voor meer informatie.

Gebruik van een dermaroller.

Wanneer je een dermaroller besluit te gebruiken, maak deze goed schoon (met ontsmettende alcohol) voor en na gebruik. Vervang je dermaroller wanneer deze bot raakt, of vies wordt. Je wilt absoluut geen vieze naalden in je hoofd steken. Idem dito voor de automatische derma pen, maar die komt vaak met vervangbare kopstukken.

 

4. CB-03-01 (Cortexolone 17α-propionate , Breezula)

 

CB-03-01 was de onderzoeksnaam van Cortexolone 17α-propionate. De merknaam is voorlopig vastgesteld als Breezula.

Dit medicijn wordt ook ontwikkeld tegen acne, onder de voorlopige merknaam Winlevi.

Dit medicijn is een topische anti-androgeen die geen systemische bijwerkingen zou moeten hebben, omdat de stof inactief zou moeten worden nadat het in de bloedbaan terecht komt.

CB-03-01 werkt alleen plaatselijk, en niet door de rest van je lichaam. Dit zou betekenen dat je geen bijwerkingen van dit product ondervindt. (wat met systemische medicijnen zoals propecia en dutasteride nog wel het geval kan zijn).

Cosmo heeft in 2013 een presentatie opgesteld, waar ook CB-03-01 in wordt vermeld met zijn voorlopige uitslagen van wetenschappelijk onderzoek. Die resultaten kan je hier zien.  Recentelijk, in December 2015, zijn de uitkomsten van hun fase-2 klinische onderzoek gepresenteerd.

Patenten zijn al uitgegeven voor CB-03-01. Fase III onderzoeken beginnen in 2016, en hopelijk komt het voor 2020 op de markt. Wij zien er in ieder geval reikhalzend naar uit.

5. PGE2/PGD2

 

Ontwikkelingen op het gebied van haarverlies en kaalheid hebben aangetoond dat DHT slechts een deel uitmaakt van het haarverlies proces. DHT zet waarschijnlijk je lichaam aan meer PGD2 op je hoofdhuid te produceren. Dit leidt uiteindelijk tot mannelijke kaalheid. Voor meer informatie over PGD2 en PGE2 kijk je hier in dit samenvattende onderzoek.

Het spannende van PGE2/PGD2 is dat een aantal gebruikers met de theoretische kennis zelf een protocol op hebben gesteld, en daadwerkelijk hun haar hebben hergroeid. Een daarvan hebben wij vertaald (met toestemming) naar het Nederlands, en die kan je lezen in Dermarollen, PGE2, PGD2, Haargroeiresultaten. ( Voor de theorie achter deze behandeling, lees dan dit artikel:  PGD2, PGE2 en dermarollen )

Deze persoon heeft zijn haar hergroeit op hoofdhuid die 1) al lange tijd kaal was en 2) zonder behulp van anti-androgenen (zoals propecia) of minoxidil. Dit is echt ontzettend interessant, voor degene die zeer gevoelig zijn voor de bijwerkingen van deze middelen.

Wijzelf zien de PGE2/PGD2 tak van de ontwikkelingen op het gebied van androgenetische alopecia als meest geavanceerd en vooruitstrevend, juist omdat het de kans op seksuele bijwerkingen verminderd / uitsluit.

PGD2 remmers worden al langdurig en veilig gebruikt op het gebied van astma, namelijk in inhalers. Daarom zal het goedkeuren van deze middelen tegen haarverlies waarschijnlijk sneller gaan dan bij compleet nieuwe medicijnen. PGE2 en PGD2 hebben een yin en yang werking. Wanneer deze uit balans raakt, treden er adverse reacties op.

 

Conclusie

 

De combinatie van de Grote Drie ( finasteride, minoxidil en ketoconazol) is nog steeds beste behandeling tegen haar verlies en klassiek mannelijke kaalheid van 201. Deze behandeling is relatief veilig, goedkoop en neemt maar een paar minuten van je dag in beslag. Voor extra effectiviteit kan je overwegen een dermaroller toe te voegen.

En misschien nog belangrijker, het werkt.

Totdat er beter medicijnen op de markt komen, is het misschien het beste wanneer te houden aan wetenschappelijk bewezen, goedgekeurde behandelingen tegen haar verlies. Veel mensen gebruiken deze combinatie met veel succes tegen kaalheid.

Er zijn nog een aantal meer veelbelovende behandelingen die niet in het lijstje gezet. Maar wanneer een nieuw moderne handeling uitkomt die significante resultaten produceert, en een solide wetenschappelijke basis heeft, zullen wij er een post over maken
Ken je iemand met haarproblemen? Stuur dit artikel dan door, of deel het op facebook/twitter/linkedin/rooksignalen.

Bedankt voor het lezen!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

9 + 14 =