Maca Wortel & Testosteron: Geen T Booster, Wel Meer Zin in Seks en Betere Erecties


testosteron macaWanneer het over natuurlijke testosteron boosters gaat, wordt er veelvuldig gesproken over de maca wortel of tribulis terrestis.

En ondanks dat beide uitstekende afrodisiacum zijn, doen ze niet zo veel voor je testosteron.

Ze worden vaak ten onrechte als testosteron boosters omschreven. Dit komt omdat ze beide een positief effect hebben op het libido en je een kneiterharde penis meer en betere erecties bezorgen

Daarom dit artikel om deze misstanden recht te zetten:

Maca is een afrodisiacum, geen testosteron booster

Goji Superfoods Maca poeder (biologisch/raw) 300 gr.

Koop nu bij bol.com

Maca (Lepidium Meyenii) komt van nature voor in het Andesgebergte in Peru en is een van de meest een bekende superfood door het feit dat maca wortel enorm rijk is aan voedingsstoffen, vergeleken met ‘normaal’ eten..

Maca wordt al eeuwenlang gebruikt worden oorspronkelijke inwoners van Peru, en dan voornamelijk als een afrodisiacum (lustopwekkend middel, en/of potentie verhogend middel).

De oude verhalen van maca’s nieuw idool verhogende werking worden ondersteund door modern modern wetenschappelijk onderzoek. Maar omdat het een positieve uitwerking heeft op het libido en de potentie, betekent niet dat het ook testosteron booster is.

 

Maca is geen testosteron booster: het is gewoon een afrodisicum

  1. Het libido verhogende effect van maca wordt als eerste opgemerkt in dit onderzoek waar de onderzoekers een bestanddeel in de wortel van maca genaamd “p-methoxybenzyl isothiocyanate”  identificeerden, en aantonen dat dit een lust verhogende werking had.
  2. Al snel volgde onderzoeken waar maca in staat als om het libido en de kwantiteit & kwaliteit van erecties te verbeteren bij atleten, gezonde mannen en bij testpersonen die last hebben van seksuele problemen gerelateerd aan SSRI gebruik (anti-depressiva). Gebaseerd op deze resultaten zijn de slimme marketeers van de bodybuilding en fitnessindustrie maca als een testosteron booster gaan verkopen. Zij beweerden dat voorgenoemde onderzoeken onomstotelijk bewijs leverden dat maca een testosteronverhogende werking heeft.
  3. Maar niet al te lang hierna toonde een aantal menselijke onderzoek uit dat maca helemaal geen effect had op de (mannelijke) testosteronspiegel, LH en/of FSH spiegel. Wel wordt aangetoond dat het het libido en de kwaliteit van de reacties in elk onderzoek verbeterde. De resultaten suggereren dat maca het libido en de zin in seks verhoogd door een andere manier dan de testosteron spiegel te verhogen. (studie, studie, studie)

Zoals je duidelijk kan zien is maca geen testosteron booster. Maar het heeft wel interessante effecten wanneer het aankomt het verbeteren van de kwaliteit van erecties en in het verbeteren of verhogen van de zin in seks. Dit maakt het een krachtig, wetenschappelijk bewezen afrodisiacum.

 

Conclusie

Als je alleen als doel hebt om je testosteron spiegel te verhogen, dan kan je maca het beste links laten liggen. Er zijn genoeg plantaardige en niet-plantaardige testosteron boosters beschikbaar, met een solide basis aan wetenschappelijk onderzoek die hun werking bevestigt. Maca is helaas niet een van deze.

Maca heeft wel een imposant effect op het libido én stijve pielemansen in tenminste drie verschillende onderzoeken op mensen. Hetzelfde aantal onderzoeken hebben ook het testosteron verhogende effect van maca wortel ontkracht.

Als je op zoek bent naar een afrodisiacum om de kwaliteit van je erecties en je libido te verhogen, dan kan je natuurlijk wat echte Peruviaanse maca wortel poeder kopen. Als je op zoek bent naar een testosteron booster, vergeet maca dan en richt je op iets wat echt werkt..

Zoals Royal Jelly, Mucana Pruriens, Forskolin, of Ashwagandha bijvoorbeeld.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

twee × 4 =