Hoe Kun Je Je Baard Sneller Laten Groeien?

De baard. Een symbool van mannelijkheid. Door de geschiedenis heen zijn Barden altijd geassocieerd met kracht, wijsheid, leiderschap, mannelijkheid, en viriliteit.

Die wijze ouwe man uit de film? Altijd dat een baard. De stam-oudste? De koning? Een zeer baardige man op de troon omringd door gladgeschoren onderdanen.

Een baard is een krachtig statement: ik ben een man.

Vanuit een psychologisch standpunt: het is een teken van volwassenheid. En gezien vanuit het standpunt van de vrouw: aantrekkelijkheid en het vermogen om kinderen te vaderen.

Maar voordat we verder gaan met hoe je precies je baardgroei kan stimuleren om je baard sneller en dikker te laten groeien, beantwoorden we eerst deze vraag:

 

Voor degene die niet het hele artikel willen lezen, de volgende behandelingen zijn effectief:

  1. Minoxidil
  2. Testogel
  3. Combinatie van vitamine D, calcium, magnesium, krachttraining, seks & genoeg slapen.

Wat is de beste manier om een baard te groeien?

 

De vier weken regel voor baardgroei

Je leest dit artikel waarschijnlijk omdat je denkt dat je niet genoeg gezichtsbeharing hebt, om een mooie volle en dikke baard te groeien.

Maar de meeste baarden komen niet tot ontstaan, omdat de eigenaar het potentieel van zijn baard onderschat.

Met andere woorden: veel mannen groeien nooit een baard omdat ze -foutief- geloven dat hun baard “te vlekkerig” is. Dat het niet genoeg dekking heeft om zich te verbinden, en zo de verschijning van een volwaardige baard te geven.

Je moet je baard tenminste vier weken laten groeien. Dan pas beginnen meeste baarden dicht te groeien. Alleen na een redelijke hoeveelheid tijd, kan je de echte status van je baard evalueren. 1

Wijd je toe aan het groeien van een baard. Het groeien van een baard vereist toewijding. Het groeien van een beetje dons of een stoppelbaardje is makkelijk. Je hoeft slechts een paar dagen te wachten. Daarna vereist het slechts basisonderhoud voor onderhoud

Begin niet te snel met het trimmen en bijpunten van je baard. Je snijdt waarschijnlijk meer af  dan je oorspronkelijk gewild zou hebben. Je moet je baard de tijd geven om tot een redelijke lengte te groeien. Zo kan je namelijk de echte lijnen van je baardgroei zien.

Na deze vier weken heb je twee keuzes.

  • Je kan doorgaan met het groeien van een majestueuze en natuurlijke baard.
  • Je kan je baard gaan bijpunten, trimmen of knippen.

Het groeien van een volle baard geeft je meer respect in de baard-gemeenschap, terwijl de scheren jemeer presentabel maakt. Dat laatste wordt best gedaan door een goede baard-trimmer en/of een bezoekje aan een barbier.

Vergeet ook je baard-olie niet. Begin met het aanbrengen van baard-olie wanneer je begint met het groeien van een baard. Het zorgt ervoor dat je baard gezonder, jonger en beter uitziet.

Veel mensen onderschatten de vier weken regel. Het is de voornaamste reden waarom de meesten baarden nooit komen te ontstaan.

Voor de meeste van jullie deze gids lezen, is dit van toepassing. Je bent hier om te weten voorbarig groeien. Je bent je bewust van de ondichtheid van je paard en het is merkbaar.

de reisafstand van alle dingen kan doen om je baardgroei stimuleren. Je bent hier immers om je baard sneller voor te laten groeien. Als je iets mist, laat het ons weten in de comments. Als je methode gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, dan zullen wij deze toevoegen aan onze lijst.

Hoe kan je je baardgroei versnellen stimuleren en vergroten?

Over sneller laten groeien van een paar, moet je wel één ding begrijpen. Al het menselijke haargroei vergezelde snelheid. Dit is zo 1 tot  1,25 cm per maand.

en ik weet het iedereen heeft die vriend die in slechts twee week tijd een volle baard kan groeien. Dit betekent niet dat zijn baard sneller groeit. Het wordt alleen sneller duidelijk zichtbaar

Drie factoren geven de illusie van een snelle baardgroei:

  • kleur. Donker haar ziet er dikker uit.
  • diameter. Sommige mannen hebben dikke haren, andere dunne fijne haren.
  • dichtheid. Als je veel haren op een vierkante centimeter hebt, vult je baard sneller in. Zo lijk hij sneller te groeien.

Het sneller laten groeien van gezichtsbeharing is niet mogelijk. Maar je kan je baarharen wel dikker maken, en inactieve haarzakjes stimuleren om haren te gaan produceren. Dikkere haren, en meer haarzakjes, betekent meer baard.

We kijken nu eerst naar de theorie achter baardgroei.

Hoe groeit een baard?

Het mannelijke hormoon testosteron heeft een enorm effect op de groei van lichaamsbeharing. En ook op je gezichtsbeharing. Testosteron stimuleert de haarzakjes in het gezicht, zodat zij onder invloed van DHT haar gaan produceren. Hoe meer testosteron je hebt, hoe waarschijnlijker het is dat je een mooie volle baard kan groeien.

Dihydrotestosteron (DHT) is een metaboliet van testosteron. Beide hormonen spelen een rol in de formatie  van haarzakjes en de groei van gezichtsbeharing.

(En beide hormonen regelen nog meer belangrijke dingen  voor mannen, zoals de groei van de penis, hoeveel zin je hebt in seks, de kracht van je erectie, maar helaas ook de groei van neus & oor-haar.)

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat T & DHT onafhankelijke rollen spelen, wanneer het op de ontwikkeling van de mannelijke gezichtsbeharing aankomt.

In andere woorden:  Testosteron activeert je haarzakjes en maakt ze gereed voor  het groeien van baardharen. Onder invloed van DHT groeien deze haarzakjes nu haren, in een linear verband.

 

Dus door je testosteron en je dihydrotestosteron niveaus te verhogen, kun je je baardgroei stimuleren.

 

Hoe kan je je baardgroei stimuleren & versnellen?

 

1) Verhoog je Testosteron

Door je testosteron te verhogen stimuleer je je lichaam om de haarzakjes die al in je wangen hebt, actief te maken. Daarom is het voor het stimuleren van baardgroei, belangrijk  om je testosteron spiegel te verhogen.

En niet alleen daarvoor, een hoge testosteronspiegel heeft een namelijk een behoorlijk aantal (gezondheids)voordelen voor mannen.

We hebben een hele lijst met testosteronverhogende supplementen, die je hier kunt bekijken. In het kort komt het neer op:

a) genoeg slapen (bron)

b) krachttraining (1,  2, 3)

c) veel seks

d) vitamine D, zink, magnesium, calcium. Of misschien een baardgroei supplement.

En misschien nog belangrijker, ontwijk producten en invloedden die een negatieve invloed hebben op je testosteron spiegel.

a) stress (1, 2)

b) overgewicht (bron)

 

Klik hier voor een compleet overzicht over het verhogen en verlagen van je testosteron.

 

 

 

2) Verhoog je Dihydrotestosteron (DHT)

Wanneer je onder invloed van T je haar zakjes hebt geactiveerd, moet je er voor zorgen dat je haarzakjes ook daadwerkelijk grote gezonde haren gaan produceren. Dit gebeurt onder invloed van dihydrotestosteron.

Lees daarom het artikel “Hoe kun je op een natuurlijke manier je dihydrotestosteron spiegel verhogen?“.

Van bepaalde medicijnen is bekend dat ze een baardgroei remmende werking hebben. Dit zijn onder andere finasteride en dutasteride. Deze medicijnen worden gebruikt tegen BPH (Benigne Prostraat Hypertrofie, een goedaardig vergrote prostaat) alsook tegen haarverlies en kaalheid (androgenetische alopecia).

Klik hier voor een compleet overzicht over het verhogen en verlagen van je dihydrotestosteron (DHT)

3) Minoxidil.

Als je last hebt van haarverlies, ken je dit haargroeimiddel misschien al. Minoxidil, ook wel Regaine of Rogaine genoemd, is erg effectief wanneer het aankomst op het groeien van haar op je lichaam, overal waar zich haarzakjes bevinden.

Minoxidil begon als een oraal medicatie tegen hoge bloeddruk. Patiënten begonnen met het rapporteren van haargroei over zich houdt. Hieruit moet tropische minoxidil verder ontwikkeld.

Minoxidil is goedgekeurd door de Amerikaanse FTA voor het behandelen van haar verlies. Je hebt geen recept nodig om dit middel in Nederland te kopen.

Als je minoxidil wil gebruiken om (baard)haargroei  te stimuleren, breng het dan één of tweemaal per dag aan op je gezicht. Laat het tenminste 4  uur intrekken, en was het daarna weer weg..

4) Testosteron vervangende therapie (of anabole steroïden)

Of het verstandig is om testosteron vervangende therapie toe te passen, wanneer je alleen maar meer baardgroei wilt, is een tweede. Na verloop van tijd stopt de natuurlijke productie van testosteron, en moet je deze herstarten met bepaalde middelen zoals clomid of met nolvadex. Dit heet ook wel  nakuren.

Wat wel zo is is dat door het toedienen van exogene testosteron, je (veel) meer testosteron, en zo ook meer DHT, in je bloed krijgt. Dit zal uiteraard leiden tot meer baardgroei.

Als je een chronisch lage testosteronspiegel hebt, heeft dit een behoorlijk aantal nadelige effecten voor je gezondheid. Dan is testosteron vervangende therapie misschien iets waar je baat bij zou kunnen hebben.

 

 

5) Gezichtsbeharing-transplantatie

Sinds 2007 worden er wel zes keer zoveel baardtransplantaties uitgevoerd, als voorheen.

En afgaande op hoe populair baarden zijn geworden de laatste per jaar, is dit niet echt een verrassing.

Het haar wordt getransplanteerd van de achterkant of de zijkant van je schedel. Het hangt een beetje vanaf wat meer op je gezichtxbeharin lijkt lijkt.

Maar hou wel in het hoofd dat je donorgebied niet oneindig is. Houdt dit in het hoofd als je ooit van plan bent om haar transplantatie doen, om enige kenmerken van klassiek mannelijke kaalheid te verhelpen.

Een baardtransplantatie is redelijk duur en neemt tussen de 2 en de 5 uur in beslag. Zelden hebben patienten een tweede procedure nodig. Na twee weken vallende de getransplanteerde haren uit. Dit is normaal.  Drie maanden later groeien je uitgevallen “baard”-haren weer aan.

Als je dit kan veroorloven, is deze optie zeker beschikbaar.

Een transplantatie kan de enige oplossing zijn als je helemaal geen gezichtsbeharing hebt. Maak dan een afspraak met een specialist.

Maar als je baard vlekkerig is, en nog niet volgroeid, dan zijn er een aantal producten op de markt die je eerst kan proberen.

 

6) Sprays en oliën die je baardgroei stimuleren.

Je kan online een behoorlijk aantal producten kopen, die claimen dat zij je baar sneller kunnen laten groeien.

Maar hun effectiviteit en werking is vaak discutabel.

Sommige hebben zelfs neppe beoordelingen en reviews om zo de verkoop op te krikken.

We willen niet al deze producten over één kam scheren, en zeggen dat ze allemaal waardeloos zijn. Sommige kunnen werken – maar verwacht geen waanzinnige resultaten.

 

 

Conclusie

Wanneer je overweegt om een dikke en volle baard te groeien, denk eerst even na over hoe oud je bent.

Als je nog een tiener bent, en je baardgroei is nog vlekkerig, verwacht dan een heleboel verdikking in de komende paar jaar. Nog geen reden om je zorgen te maken.

Als je in je twintiger jaren bent, onthoud dan dat je baard door zal gaan met zich te ontwikkelen. Hoewel iets langzamer.

Zorg dat je baard en juiste omgeving heeft en goede omstandigheden om in te groeien. Leef gezond, doe aan krachttraing, krijgen genoeg rust en slaapt, manage je stress en neem je vitamines.

Het enige wetenschappelijk bewezen middel om je baardgroei te stimuleren is minoxidil. Het werkt gegarandeerd, maar de effectiviteit verschilt per persoon.

Als je in je 30 jaar bent en je nog steeds geen of heel weinig gezichtsbeharing hebt, dan zit het waarschijnlijk niet in je genen. Niets zal werken-behalve misschien een enorme goeie respons van minoxidil of een gezicht haringtransplantatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

acht + twaalf =